Het ‘bord van de toekomst’ door de Culinaire Werkplaats

Nederlandse ontwerpstudio voor eetconcepten presenteert in het Moscow Design Museum het 'bord van de toekomst'

Dinsdag 7 januari toonde de Culinaire Werkplaats in Moskou het ‘bord van de toekomst’ in een lezing en een eetervaring. De Culinaire Werkplaats is een initiatief van Amsterdams ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing. Ze zijn uitgenodigd door het Moscow Design Museum.

De lezing en eetervaring van de culinaire werkplaats maken deel uit van het activiteiten programma van de tentoonstelling New Luxuries, less + more in an era of austerity, gehouden in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. New Luxuries is een samenwerking tussen het Moscow Design Museum en het Nederlandse designlabel Droog. In de tentoonstelling wordt een toekomstige definitie van luxe geschetst, wanneer natuurlijke hulpbronnen schaars worden. Dit thema past uitstekend bij het gedachtegoed en het werk van de culinaire werkplaats.

texturen-wortel

Diverse texturen van wortel, door de food designers van de Culinaire Werkplaats

Lezing en eetervaring
Dinsdag 7 januari presenteerde Marjolein Wintjes de kijk van de culinaire werkplaats op the dinner plate of the future in het Moscow Design Museum. Woensdag 8 januari ervaarde een select gezelschap van museumdirecteuren en journalisten deze verrassende kijk van de Culinaire Werkplaats op het dinner plate of the future daadwerkelijk. Dan verzorgde Eric Meursing de speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde eetinspiratie New Luxuries. Deze uit vijf gangen bestaande eetinspiratie geeft een aanzet tot een mogelijk perspectief op de nieuwe overdaad en het bord van de toekomst. Op het menu krijgen water, stenen, parels, transparantie en essentie een prominente plaats. Van 17 januari tot en met 2 maart is deze eetinspiratie in een aangepaste vorm te ervaren in het restaurantgedeelte van de Culinaire Werkplaats.

culinairewerkpl

Eetavontuur met groenten, fruit en granen
De Culinaire Werkplaats laat mensen nadenken over het bord van de toekomst, waarop volgens Marjolein Wintjes en Eric Meursing steeds minder plek is voor vis en vlees. Zij zien ruimte op het bord ontstaan voor een nieuw eetavontuur met groenten, fruit en bijzondere granen.

Wat is de Culinaire Werkplaats?
De Culinaire Werkplaats is een ontwerpstudio voor eigentijdse, duurzame eetconcepten en eetinspiraties die zich afspelen op het snijvlak van eten, kunst en design. De studio is een initiatief van Marjolein Wintjes (food conceptualist, onderzoeker) en Eric Meursing (3d ontwerper, chef).

www.deculinairewerkplaats.nl


Lees ook:

Superfood: de kracht van de natuur

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *