Marley Spoon: ‘Nederlanders meer laten genieten in de keuken’

marley spoon

Nederlandse consument ziet toename aanbieders dinerboxen

Marley Spoon is gek op koken en samen eten. Hun concept maakt thuis koken inspirerend en eenvoudig. Het van oorsprong Duitse bedrijf weet nu ook in Nederland steeds meer klanten te overtuigen van het gemak en plezier van koken uit een dinerbox.

Marley Spoon wil koken en samen eten een moment van ontdekken, onthaasten en genieten laten zijn. Daarom nemen zij het werk dat aan het koken vooraf gaat uit handen. Marley Spoon kiest de beste kwaliteitsproducten uit, koopt de verse ingrediënten in bij verantwoorde producenten en creëert bijzondere en inspirerende recepten. De box met ingrediënten en een receptkaart wordt vervolgens bezorgd bij consumenten in heel Nederland. Marley Spoon kent een flexibel abonnement, waarbij de bestellingen altijd aangepast, overgeslagen of beëindigd kan worden.
Daarnaast kiezen de consumenten zelf de gerechten, waardoor zij alleen gerechten bestellen die zij écht lekker vinden.

Chefs-koks aan boord
Marley Spoon is trots op de professionele chef-koks die onderdeel zijn van het team. Iedere week creëren de chef-koks van Marley Spoon zeven inspirerende recepten waaruit de klant kan kiezen. Voorbeelden van de gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, een Perzische stoofpot met granaatappel en tempeh en kabeljauw met mintpesto en taboulé. Met verse, niet-alledaagse ingrediënten kan iedereen de meest bijzondere en lekkere gerechten zelf klaarmaken in zijn eigen keuken. Hoewel vernieuwend en inspirerend, zijn de gerechten toch in slechts zes eenvoudige stappen te bereiden aan de hand van een receptkaart.

marley spoon

Duurzaam
Marley Spoon vindt duurzaamheid belangrijk. Seizoensgebonden ingrediënten en producten die voor de consument niet altijd makkelijk verkrijgbaar zijn, worden waar mogelijk ingekocht bij lokale en duurzame producenten. Vaste producenten zijn de authentieke boerderij Lindenhoff in Baambrugge, meesterpoelier Pieter van Meel en versvishandel Jan van As. De ingrediënten worden in exact de juiste hoeveelheden thuisbezorgd in recyclebare verpakkingen. Behalve gemak voor de
klant, wordt hiermee ook voedselverspilling tegengegaan.

marley spoon

Over Marley Spoon
Marley Spoon is in mei 2014 opgericht in Berlijn door de ondernemers Fabian Siegel en Till Neatby. Met het inmiddels 40-koppige team werken zij hard om het plezier van koken en eten terug te brengen in de keuken. Het bedrijf is sinds de lancering in augustus 2014 snel gegroeid. Het sloot een succesvolle investeringsronde af en is enkele maanden daarna uitgebreid naar Nederland en Groot-Brittannië. Op de website kunnen de gerechten worden bekeken en de boxen worden besteld.

www.marleyspoon.nl

Lees ook:
>   Melk? Dit zijn de alternatieven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *