Opbrengstgarantie zet streep door onzekerheid bij aanschaf zonnepanelen

sungevity

Sungevity introduceert SunSure: 20 jaar garantie op de opbrengst van zonnepanelen. Daarmee heeft de zonnepanelenleverancier een absolute primeur in Nederland.

Zonnepanelen zijn een prachtige investering: het is rendabel en goed voor het milieu. Maar de wildgroei aan aanbieders, hun oververhitte beloftes over stroomopbrengsten en sjoemelende energiebedrijven maken veel potentiële kopers nog steeds kopschuw. Eeuwig zonde vindt zonnepanelenaanbieder Sungevity en daarom lanceert dit bedrijf een nieuwe kwaliteitsstandaard: SunSure, ofwel een garantie voor twintig jaar dat Sungevity ook daadwerkelijk de stroomopbrengst levert die ze klanten voorspiegelt.

Hoe werkt het?
Sungevity schat vooraf in hoeveel een zonnesysteem jaarlijks kan opleveren en legt zich hier twintig jaar op vast. Dit houdt in dat het bedrijf een minimale opbrengst van 95% op de voorspelde jaarlijkse stroomproductie garandeert. Zitten ze er toch naast? Dan betalen ze hun klanten het verschil in contanten terug gebaseerd op de actuele consumentenprijs voor stroom. Jaar in, jaar uit. Deze opbrengstgarantie is niet alleen uniek in Nederland, tot 1 oktober is deze zelfs gratis vóór heel Nederland. Op www.sungevity.nl kunnen geïnteresseerden een iQuote aanvragen, dat is een online zonnepanelenadvies met heldere ontwerpen en betrouwbare berekeningen die dus geen schatting zijn, maar een belofte met SunSure.

Einde onzekerheid opbrengst
SunSure zet de bijl aan de wortel van de zorg die veel geïnteresseerden in zonne-energie ervan weerhoudt om door te zetten: onzekerheid of de hoge startinvestering ook echt wordt terugverdiend. Die onzekerheid wordt gevoed door de wildgroei aan aanbieders, nu meer dan 1.200, en hun soms onbetrouwbare opbrengstvoorspellingen die consumenten op het verkeerde been kunnen zetten. En als die gouden bergen niet uitkomen is de strop voor de klant.

SunSure snijdt dit gedrag de pas af. Sungevity kan deze garantie afgeven omdat het bedrijf groot vertrouwen heeft in haar methodiek om de stroomopbrengst voor elke individuele situatie haarscherp in te schatten. Het vernieuwende van Sunsure is echter dat potentiële klanten dat vertrouwen helemaal niet hoeven te delen. De wetenschap dat Sungevity zich met te rooskleurige voorspellingen zelf financieel in de voet zou schieten, is genoeg.

Meer over Sungevity
20 Jarige garantie op zonnepanelen zelf is heel gewoon. De opbrengstgarantie van Sungevity is uniek in Nederland, maar het van oorsprong Amerikaanse bedrijf past dezelfde garantie al langer toe in de VS. Sungevity wil nu ook in Nederland de kwaliteitsstandaard verhogen en zo de laatste barrière weghalen voor mensen die willen overstappen op zonnestroom.

Dat is goed nieuws voor consumenten in Nederland, want Sungevity is een partij die die belofte waar kan maken. Allereerst vanwege haar grote ervaring: het bedrijf staat in de VS al 8 jaar bekend om haar betrouwbare berekeningen gemaakt met behulp van satellietbeelden en gepatenteerde software en staat daar in de top drie van grootste spelers. In Australië en de VS samen heeft Sungevity inmiddels meer dan 17.000 geïnstalleerde zonnesystemen

Maar ook financieel is Sungevity in een goede positie om haar unieke garanties op de lange termijn waar te maken. Het bedrijf is een van de lievelingen in de solar branche die General Electric en nog andere Fortune 500 bedrijven onder haar investeerders telt.

Kijk hier voor de video!

www.sungevity.nl

Lees ook:
>  Sungevity: solar is social

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *