‘Pandas: The Journey Home’

Pandas the journey home

Een fascinerende grootbeeldfilm voor de hele familie

Vanaf dinsdag 9 juni draait Pandas: The Journey Home met verteller Anna Drijver minimaal een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. In deze heerlijke grootbeeldfilm voor de hele familie word je opnieuw verliefd op deze bijzondere dieren en krijg je meer inzicht in hun bedreigde situatie. 

De grootbeeldfilm Pandas: The Journey Home volgt de panda’s van het Wolong Panda Centrum in China op een belangrijk moment in hun geschiedenis. Na tientallen jaren zijn in het centrum driehonderd reuzenpanda’s gefokt. De volgende stap is om ze terug in de natuur te brengen. Dat gebeurt in fases. De panda’s worden in steeds grotere natuurreservaten getraind en tenslotte losgelaten in hun natuurlijke omgeving, het ecosysteem waar ze thuishoren.

Pandas the journey home

De pandabeer is het nationale symbool voor de Chinezen en de Chinese overheid investeert vele miljoenen om het dier van uitsterven te redden. De filmmakers van Pandas: The Journey Home kregen als eersten toegang tot het Wolong Panda Centrum om te laten zien wat er wordt gedaan om de toekomst van de dieren in het wild veilig te stellen. We ontmoeten de panda’s op het centrum als ze zich voorbereiden op hun nieuwe leven, leren over fascinerende gewoontes en geintjes. Panda’s zien er niet alleen schattig uit, ze blijken ook nog eens bijzonder grappig te zijn. Bovendien houden ze ervan hun bewakers te slim af te zijn. We zien ook de toewijding van de wetenschappers die zich dag en nacht voor deze bijzondere dieren inzetten. En we volgen één panda in het bijzonder, Tao Tao, die in het bamboebos zijn avontuurlijke leven in het wild begint.

Pandas the journey home Pandas the journey home Anna Drijver

Pandas: The Journey Home – een productie van National Geographic – is een fascinerende grootbeeldfilm voor de hele familie van regisseur Nicolas Brown (Human Planet, Expedition Alaska) en producent Caroline Hawkins (Meerkats) van Oxford Scientific Films. De verteller in de Nederlandse versie is actrice en schrijfster Anna Drijver, bekend van speelfilms zoals Smoorverliefd, Loft, Komt een vrouw bij de dokter en Bride Flight en tv-series zoals Zwarte Tulp, Levenslied, Bellicher – De macht van meneer Miller en Wie is de mol?

Pandas the journey home

Pandas: The Journey Home: website & trailer, perssite Omniversum

Lees ook:
>Verdwijnt de koe helemaal uit ons landschap?
>Why Law Can Save Our Planet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *