Smaakboel: gezond én lekker koken voor kinderen in Amsterdam

In maart iedere woensdagmiddag bij Hutspot

Steeds meer mensen zijn bewuster van voeding en de herkomst ervan. Puur en gezond eten is absoluut een trend. Dit speelt ook bij ouders, want elke ouder wil voor haar of zijn kind het beste. Smaakboel speelt hier met haar educatieve en culinaire workshops op in.

Tijdens de workshops van Smaakboel maken kinderen op een zelfontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van gezonde voeding. Dit alles in een plezierige en huiselijke omgeving op verschillende locaties in Amsterdam of tijdens kinderkookfeestjes bij de jarige thuis. Komende maand is Smaakboel iedere woensdagmiddag in dé nieuwe spot van Amsterdam te vinden, namelijk Hutspot.

Wat een boel smaken
Goede en gezonde voeding is voor de lichamelijke ontwikkeling en welzijn van kinderen essentieel. De Voedselconsumptiepeiling laat zien dat ruim 98 procent van de Nederlandse kinderen onvoldoende groenten binnenkrijgt. Voor fruit geldt 92 procent. (Bron: foodwatch). Eigenaresse Tessel Spreuwenberg : “Ik vind het belangrijk om een bepaalde bijdrage te leveren aan de maatschappij. Kinderen hebben steeds meer last van overgewicht (13% van de jongeren tussen 4 en 20 jaar. Bron: CBS) en weten nauwelijks iets over het effect van voeding op de gezondheid of de herkomst van een product. Dat wil ik heel graag veranderen.” Daarom staan de workshops van Smaakboel in het teken van gezonde en gevarieerde ingrediënten, maar op een plezierige en creatieve manier. Dit betekent dat er tijdens de workshops met verse, lokale en voornamelijk biologische producten wordt gewerkt. De gerechten zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en er wordt gewerkt met verse producten, niet te veel specerijen en een minimaal gebruik aan e-nummers en zout. De reeds bekende cakejes en koekjes blijven staan en nieuwe, gezonde smaken worden ontdekt!

Wekelijkse workshop in maart
Tijdens de maand maart 2014, organiseert Smaakboel iedere woensdagmiddag twee workshops in de keuken van Hutspot op de van Woustraat 4 te Amsterdam. Omdat het voor kinderen belangrijk is dat ze zich op hun gemak voelen, vinden alle workshops plaats in een huiselijke sfeer en staan de lessen in het teken van plezier. Tijdens de workshops worden kinderen in verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld (Basis kok: groep 3, 4 & 5 of Fijnproever: groep 6, 7 & 8) zodat er de juiste aandacht is voor het kind. De workshops vinden plaats in kleine groepen van maximaal 10 kinderen per groep voor voldoende persoonlijke begeleiding. De kosten van de woensdagmiddag workshop bij Hutspot bedragen €10,- per workshop per kind.

Voor meer informatie zie www.smaakboel.nl

Over Smaakboel
Smaakboel zorgt voor creatieve en educatieve kinderkookworkshops die in het teken staan van gezonde voeding. Sinds de zomer van 2013 is Smaakboel een feit en is het hedendaags uitgegroeid tot een succesvol bedrijf in kinderkookworkshops. Tijdens deze workshops maken kinderen op een zelfontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van gezonde voeding en natuur. Smaakboel workshops worden gegeven op de volgende locaties: Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ in Amsterdam West, Beter & Leuk en Badhuis Theater in Amsterdam Oost en dé nieuwe spot in Amsterdam Centrum, namelijk ‘Hutspot’, maar het kan ook gewoon bij jou thuis. Smaakboel zorgt voor de juiste materialen en producten om zo een onvergetelijk kinderkookfeest te organiseren.

Lees ook:
> Win een setje Go!GreenKids-repen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *