MyStyler Iris test de Veja sneaker

Er zijn vele kleuren en modellen, dus voor ieder wat wils

Ja ik geef het toe, ook ik heb een zwak voor schoenen. Ik kan er gewoonweg nooit te veel hebben. Voor elke look & feel zoek ik een passende schoen. Vreemd is het dan ook dat ik nog helemaal geen zwarte sneaker heb, geschikt voor een stoere comfy look. Het liefst wil ik een leren sneaker zodat ik deze ook in de koude natte maanden gewoon kan blijven dragen.

Veja Sneaker
Via internet heb ik een paar besteld. Helemaal blij ben ik wanneer het pakje wordt afgeleverd. Het voelt als een cadeautje in je schoen, ‘wat zou er in zitten?!’ Snel maak ik de doos open en ja hoor daar liggen ze mooi ingepakt, mijn nieuwe zwarte sneakers van het merk Veja. De geur van nieuwigheid komt me tegemoet. De sneakers zijn gemaakt van glad zwart leer en afgezet met een ruw camelkleurig stukje leer voor een speels effect. De zool is wit en geeft de sneaker een extra sportieve look. Veja heeft de sneaker ontworpen aan de hand van de inspiratie opgedaan door de zogeheten preppy style gezien op US University Campuses.

Comfort
Gelijk wil ik ze aantrekken. De veters moet ik er zelf even door heen rijgen en wat me daarbij opvalt is dat deze nieuwe Veja’s vrij stug aanvoelen. Ik begin te denken dat dit wellicht wel een leuke schoen is om te zien maar niet om te dragen. Dit gevoel wordt bevestigd wanneer ik de sneakers vervolgens aantrek en er een dag op loop. Ze voelen stug aan en vooral aan de achterkant beweegt de schoen weinig mee wat er voor zorgt dat ik aan het eind van de dag behoorlijk pijnlijke hakken heb. De volgende dag trek ik de sneakers toch weer aan. Ze zijn ook te leuk om te laten staan! Deze tweede keer is een compleet andere ervaring. De sneaker is al veel soepeler en ik loop er makkelijk op. Nu een paar dagen verder is het inmiddels al mijn favoriete schoeisel!

Duurzaamheid
Naast dat de Veja sneakers nu heerlijk lopen geeft het me ook een goed gevoel dat de sneakers van dit merk -in tegenstelling tot de meeste schoenen- recht doen aan mens en milieu. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van kinderarbeid in de keten en zijn de sneakers Fairtrade gecertificeerd waarbij goede arbeidsomstandigheden gelden voor de makers in Brazilië. De sneakers zijn gemaakt van natuurlijk gelooid leer, natuurlijk rubber uit de Amazone en organisch katoen. Op de Veja Projectpagina wordt een kijkje achter de schermen gegeven.De sneakers komen uit Frankrijk en het verduurzamen van transport verdient dan ook nog wel wat aandacht van Veja, maar dat is eigenlijk het enige. Volgens RankaBrand (onderzoeksbureau dat nagaat in hoeverre organisaties, merken en labels duurzaam zijn – red.) is Veja het meest duurzame schoenenmerk van dit moment.

ConclusieVEja sneaker
De Veja sneakers zitten inmiddels heerlijk en ik kan wel zeggen dat ik er aan verknocht ben. Ik draag ze het liefst elke dag en ik zou ze dan ook aan iedereen aanbevelen! Er zijn vele kleuren en modellen dus voor ieder wat wils.

Prijs & meer info
Score: 4 van de 5 sterren
Prijs: Deze sneakers zijn voor €109 te bestellen in de webshop van Veja. En, er zijn nog vele andere modellen en kleuren variërend van €89 tot €149.
Website: www.veja-store.com
Auteur: Iris, WOW-Lifestyle.nl

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Lees ook: 
> MyStyle test: de FairPhone
> MyStyle test groene huishoudhandschoenen in allerlei kleuren en dessins

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *