Getest: Tisserand, voor een heerlijk geurend huis

Tisserand

Review door Lindy Bontenbal

Ook deze winter test De Betere Wereld producten die van jouw huis een nog fijnere plek maken. Bovendien is het bijna december; een mooi moment om alvast een voorraad cadeautjes in te slaan. Deze week test ik Tisserand geuroliën voor een oliebrander.

Tisserand klinkt Frans maar het merk is afkomstig uit Engeland. In Nederland is het onder andere te koop bij diverse onafhankelijke natuurdrogisten, vestigingen van De Natuurwinkel en Vitaminstores. Het merk is in de jaren zestig opgericht door Robert Tisserand met als doel essentiёle oliёn voor iedereen toegankelijk te maken. Aromatherapie is een gemakkelijke manier om thuis je eigen kuuroord te creёren.

Waxinelichtje en oliën
Geur is een van onze zintuigen; niets fijner dan thuiskomen in een warm, heerlijk geurend huis als je verkleumd thuiskomt na een koude winterdag. De Tisserand vaporiserende (verdampende) oliën kun je gebruiken in een oliebrander waar je een waxinelichtje onder zet. Die zijn ook te krijgen in een duurzame bijenwas variant. Een druppeltje is voldoende om de woonkamer (of slaapkamer) heerlijk te laten ruiken. Alle Tisserand oliën zijn met de hand gemengd.

Sweet dreams
‘Head clear’ is een olie gemaakt van limoen, lavendel en ruikt inderdaad pepermuntachtig. Het fijne is dat het ook blijkt te helpen bij een winterverkoudheid. ‘De-stress is een mengsel van onder andere sinaasappel en Ylang-Ylang-een tropische boom die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt. De geur is lastig in woorden te vangen maar kruidig en verfrissend is het zeker. ‘Sweet dreams’ is, zoals de naam al aangeeft, een heerlijk, kalmerend mengsel van onder meer cederhout en geranium-cederhout is ook motwerend dus twee vliegen in een klap als je de oliebrander, zoals ik, ook in de slaapkamer aansteekt waar mijn winterkleding in de kast hangt. Voor een mottenaanval hoef ik niet langer bang te zijn. Mijn favoriet is Seasonal Joy-deze olie laat de hele ruimte heerlijk naar kruidnagel en sinaasappel ruiken. Ook heerlijk om in de brander te doen terwijl je in de keuken aan het bakken bent. Naast oliën voor een oliebrander heeft Tisserand bijvoorbeeld ook natuurlijke deodorant en body massage olie in het assortiment.

tisserand-sleep tisserand-de-stress tisserand-head-clear

Testoordeel
Fijne oliën die je naar wens ook kunt mengen. Een gemakkelijke manier om je huis heerlijk te laten ruiken. Bovendien erg leuk als kerstcadeau met een mooie oliebrander en een pakje waxinelichtjes van bijenwas erbij. Vooral de Seasonal Joy variant is erg leuk om cadeau te geven.

www.tisserandbenelux.eu

tisserand

 

Lees ook:
> Blog: ‘Wat spierkracht in de afvoer!
> Tomtoy: BlackStar Bike (Win!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *