Future Generation Grant en Happy Made By Foundation

future grant

De Omega & More Future Generation Grant is een initiatief van Witsenburg Natural Products. De Grant ondersteunt bijzondere projecten van vrouwen in binnen- en buitenland. Tweemaal per jaar wordt er middels de Omega & More Future Generation Grant een financiële bijdrage beschikbaar gesteld om opmerkelijke projecten bij te staan. In de eerste ronde van 2015 is de grant zelfs naar twee projecten gegaan. Eén van de twee projecten is de Happy Made By Foundation. 

De Happy Made By Foundation is opgericht door Anneloes Versteeg en Sulaikah Theis. Allebei hebben ze een opleidingsachtergrond als creatieve therapeut. Door middel van Happy Made By zetten zij hun achtergrond in om de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen in ontwikkelingslanden te stimuleren. Het gaat hier dan om kinderen die te maken hebben met de gevolgen van armoede, ziekte en verlies. Anneloes en Sulaikah werken vanuit prentenboeken waarin de kinderen (h)erkenning vinden in hun situatie.

Prentenboek voor albinisme
Door middel van de Omega & More Future Generation Grant kan het nieuwe prentenboek ‘MOON’ tot stand worden gebracht. Moon is een therapeutisch prentenboek voor en over kinderen in Afrika die geboren zijn met albinisme. Het boek speelt in op de verschillende facetten van de problematiek van albinisme waar kinderen in Afrika mee te maken hebben. Naast hun verminderde zicht en hun kwetsbare huid kampen deze kinderen met stigma en discriminatie die ervoor zorgt dat zij buiten de maatschappij vallen.
MOON speelt in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met albinisme en geeft voor hun leeftijdsgenootjes een beeld hoe het is om op te groeien met deze aandoening. Het boek focust op inclusiviteit van kinderen met albinisme binnen het onderwijs en de maatschappij.

Heb jij ook zo’n pracht project en wil je ook in aanmerking komen voor de Omega & More Future Generation Grant, kijk dan voor meer informatie op www.omegamore.nl.

Lees ook:
>  Een betere wereld met Omega & More  (interview)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *