Anne Travel Foodie: gezonde koekkruiden bites

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gezonde pompoensoep van vorige maand nog? Ook deze maand deelt ze een lekker en gezond recept met ons, perfect voor de decembermaand.   

“Vandaag is het 5 december, dat betekend vaak twee dingen. Ten eerste heb je tussen de chocoladeletters van Sinterklaas en het grand dessert van kerstmis veel behoefte aan gezond eten. En ten tweede heb je waarschijnlijk een aangebroken potje koek en speculaaskruiden in je keukenkastje staan.
Deze twee gaan perfect samen met deze gezonde koekkruiden bites. Deze bites (je kan er uiteraard ook repen van maken) zijn suikervrij, glutenvrij en veganistisch. Ze hoeven niet in de oven dus zijn ook geschikt voor aanhangers van het raw-dieet. Ze zijn makkelijke te maken en een week te bewaren in een afgesloten bakje in je keukenkastje. Als je er tenminste zo lang van af kan blijven…

Ingrediënten:
10 dadels
30 gram amandelen
50 gram pecannoten
2 eetlepels koek en speculaas kruiden
Drupje vanille extract

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal ze fijn. Ik heb het mengsel in ijsblokjesvormen gedaan zodat ze vierkante ‘bites’ vormden. Maar je kan ze ook in muffinvormen of een cakevorm doen. In dat laatste geval kan je ze later in repen snijden en heb je een gezond tussendoortje voor buiten de deur.
Stop je bakvorm ongeveer 2 uur in de koelkast. Daarna stop je de koekkruiden bites in een bakje zodat je ze kan bewaren. Je kan ze ook gewoon meteen opeten, zonder schuldgevoel!

instagram raw vegan pumpkin spice bars

Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?”

Meer lezen?
Gezonde pompoensoep
Zoete aardappeltaartjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *