Anne TravelFoodie: gezonde koekjes (recept!)

Veganistisch, glutenvrij, suikervrij en toch lekker smeuïg

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018

Laatste update op 1 mei 2018

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je haar gevulde avocado’s of het gezonde bananenbrood nog. Deze maand maakt ze gezonde koekjes.

Is er een betere combinatie dan ‘koekjes’ en ‘gezond’? Waarschijnlijk niet! Deze koekjes zijn veganistisch, glutenvrij, suikervrij en alhoewel je geen boter of olie nodig hebt zijn ze toch lekker smeuïg. Dat komt omdat deze koekjes een van mijn favoriete ingrediënten bevatten: pindakaas! Ik gebruikte een 100% pinda-pindakaas, dus zonder andere ingrediënten. Je kan ook voor een andere notenpasta kiezen. Door de havermout hebben de koekjes een lekkere krokante korst.

Ingrediënten

1 banaan
50 gram havermout
20 gram amandelen (of andere noot), fijngesneden
20 gram geraspte kokos
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel cacao nibs

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Bekleed een pakplaat met bakpapier. Gebruik twee lepels om 8 hoopjes van het deeg te maken. Je kan ze plat maken met de bolle kant van een lepel.
Bak de koekjes 15 minuten. Je kan de koekjes een dag of vier bewaren een in afgesloten bakje.

Anne TravelFoodie

Enjoy & Do good!

Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.

Groetjes, Anne!

Meer van Anne:
> AnneTravelFoodie: healthy hotspot By Lima (Haarlem)
> AnneTravelFoodie: healthy hotspot GYS (Utrecht)

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *