AnneTravelFoodie: healthy hotspot By Lima (Haarlem)

anne travel foodie

Voor liefhebbers van bio, vega & vegan (en wie is dat nou niet?!)

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke derde donderdag van de maand een gezonde hotspot op De Betere Wereld. Misschien herinner je GYS van vorige maand nog? Deze maand heeft ze weer een nieuwe hotspot voor ons in petto. 

Hallo, ik ben Anne en op mijn website deel ik gezonde recepten, reisblogs en mijn favoriete hotspots! Voor mij is een hotspot een leuke plek waar je terecht kan voor ontbijt, lunch of diner. Mijn favorieten hebben een vernieuwende kaart met biologische, vegetarische en/of veganistische opties. We weten inmiddels allemaal dat we voor een betere wereld minder dierlijke producten moeten eten, dus veganistische opties op de menukaart juich ik van harte toe!

Mijn favoriete hotspot van deze maand is By Lima in Haarlem. Ze noemen zichzelf een ‘feel good cafe’ en dat vind ik erg toepasselijk! Van de inrichting alleen al ga ik me goed voelen. Ze gebruiken veel hout gecombineerd met leuke kleurtjes. Vergeet niet naar de vloer te kijken, want daar liggen vrolijke tegeltjes.

Maar als een echte ‘foodie’ gaat  het mij natuurlijk voornamelijk om het eten. Je kan bij By Lima terecht voor een ontbijtje, lunch of gezonde borrel in de middag. Bij elk gerecht op de kaart staat vermeld of het vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.
Je kan er bijvoorbeeld ontbijten met rabarber-aardbei crumble, lunchen met een zuurdesem sandwich met geroosterde paprika crème of borrelen met vega bitterballen.
Ook hebben ze een borrel plateau met verschillende kaassoorten, vlees en vis. Dit plateau is ook vegetarisch te bestellen.

anne travel foodie

Naast alle zelfgemaakte gerechten serveren ze ook de gebakjes van SharpSharp, deze zijn altijd suikervrij,  glutenvrij en veganistisch.
Je kan bij By Lima ook alles ‘to go’ bestellen, maar dan mis je dat eerdergenoemde gezellige interieur en het Tony Chocolonely chocolaatje bij de koffie.

Voor meer gezonde hotspots in Nederland kan je kijken op annetravelfoodie.com/the-netherlands.
Volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?

P.S. Vorige maand raadde ik jullie GYS in Utrecht aan. Goed nieuws voor GYS fans, inmiddels is er een derde vestiging van GYS geopend, ditmaal in Rotterdam!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *