AnneTravelFoodie: recept (na)zomerse couscous-maaltijd!

annetravelfoodie

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de avocadofriet van vorige maand nog? Deze maand is het tijd voor een (na)zomerse couscousmaaltijd!

“Wat ik kook varieert enorm per seizoen. Sommige gerechten smaken nou eenmaal beter als je ze afstemt op het weer. Zo is een warme maaltijd erg fijn als het buiten guur is, en een lichte, frisse maaltijd perfect in de zomer. Ik werk ook graag met lokale producten dus elk seizoen heeft weer iets nieuws te bieden. Boerenkool in de winter, zoete aardappel in de herfst en asperges in de lente. En in de zomer? Heel veel fruit! Daarom maak ik graag avondmaaltijd met fruit in de zomer. De couscousmaaltijd die ik deze maand met jullie deel, is perfect voor de (na)zomer! De vruchten zorgen voor een frisse smaak en het is makkelijk te maken dus je hebt meer tijd over voor leuke dingen in de zon! Bovendien is deze maaltijd zowel warm als koud te eten, dus ook ideaal voor een picknick in het park!

De ingrediënten voor 2 porties:
200 gram volkoren couscous
2 eetlepels amandelen
8 gedroogde abrikozen
3 eetlepels granaatappel pitjes
2 eetlepels verse peterselie
10 falafel balletjes (ik gebruikte rode bieten falafel voor de leuke kleur)
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Bak de falafel balletjes enkele minuten in een koekenpan (keer regelmatig). Meng de amandelen, abrikozenstukjes, granaatappelpitjes en peterselie door de couscous. Serveer met de falafel-balletjes. De couscoussalade is zonder de falafel-balletjes ook heerlijk koud te eten, bewaar hem dan tot gebruik in de koelkast”.

anne travel foodie

Enjoy & Do good!

Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?”

Groetjes, Anne!

Meer van AnneTravelFoodie:
> Healthy Hotspot: Lot en de Walvis (Leiden)
Recept: gezonde koekjes!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.