Anne Travel Foodie: healthy hotspot Lot en de Walvis

anne travel foodie

Hotspot in Leiden

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke derde donderdag van de maand een gezonde hotspot op De Betere Wereld. Misschien herinner je Novia Verde of The Happiness Cafe van vorige keren nog? Deze maand heeft ze weer een nieuwe hotspot voor ons in petto.

Hallo, ik ben Anne en op mijn website deel ik gezonde recepten, reisblogs en mijn favoriete hotspots! Voor mij is een hotspot een leuke plek waar je terecht kan voor ontbijt, lunch of diner. Vanaf nu zal ik elke derde donderdag van de maand een van mijn ontdekte gezonde hotspots in Nederland met jullie delen.
Mijn favorieten hebben een vernieuwende kaart met biologische, vegetarische en/of veganistische opties. We  weten inmiddels allemaal dat we voor een betere wereld minder dierlijke producten moeten eten, dus veganistische opties op de menukaart juich ik van harte toe!

Mijn favoriete hotspot van deze maand is Lot en de Walvis in Leiden.
Alhoewel Leiden makkelijk te bereiken is vanaf Amsterdam en Den Haag, en niet al te ver weg is van Rotterdam en Utrecht, kom ik er eigenlijk veel te weinig. Elke keer als ik door Leiden loop neem ik me weer voor om er vaker heen te gaan. Het centrum is erg sfeervol met verschillende grachten en veel terrassen. Nu heb ik een extra reden om vaker naar Leiden te gaan; ik heb namelijk Lot en de Walvis ontdekt.
Lot en de Walvis is elke dag open voor zowel ontbijt, lunch als diner. En ontbijt is een ruim begrip bij Lot, want je kan maar liefst tot 17uur ontbijten. Dus die American pancakes of Eggs Benedict kan je ook in de middag gewoon bestellen. Wat ze ook de gehele dag door serveren zijn hun heerlijke taartjes. Vooral hun pure chocolade taart is een echte aanrader. Niet gezond, maar wel heel lekker!

anne travel foodie

Als lunch serveren ze heerlijke salades (de kleine portie is voldoende als lunchgerecht) en sandwiches op speltbrood. Ik raad de salades aan, aangezien de sandwich een vrij kleine portie is. Alhoewel je dan wel ruimte over hebt voor dat lekkere chocolade taartje natuurlijk!
Ook voor diner kan je bij Lot en de Walvis terecht, ze hebben heerlijke burgers (ook vegetarisch) en naast hun vis en vlees gerechten ook een vegetarische ovenschotel.

Het is geen toeval dat ik Lot en de Walvis aanraad in augustus. Ze hebben namelijk een heerlijk terras. Lekker ruim en met uitzicht op de binnenhaven ook erg gezellig.

Meer hotspots?
Voor meer gezonde hotspots in Nederland kan je kijken op annetravelfoodie.com/the-netherlands. Als je nog tips hebt kan je het hieronder in een reactie laten weten.
Volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie ook al op Instagram?

Meer Anne Travel Foodie:
> Gezonde avocado-friet
> Gezonde koekjes! (recept)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *