We laten ons toch niet gek maken?

muesli

Anti-koolhydraten-hype zorgt voor verwarring

‘Eet minder brood’ en ‘Vermijd koolhydraten’; dit soort adviezen kom je tegenwoordig te pas en te onpas tegen. Koolhydraten zouden ons dik maken, voor darmproblemen zorgen en suikerdips veroorzaken.

Nu vertellen deze adviezen maar de helft van de waarheid. Want ons lichaam kan niet zonder goede koolhydraten en vezels krijgen we nu al veel te weinig binnen. Kortom, het is de hoogste tijd voor een nieuw, helder geluid: kies de juiste koolhydraten en eet voldoende vezels! Een makkelijke manier om deze twee vliegen in één klap te slaan, is een lekker ontbijt met Malsovit VezelMuesli.

koolhydratenmuesli

Even de feiten op een rijtje: de Gezondheidsraad adviseert volwassenen in de ‘Richtlijn goede voeding’ om veertig tot zeventig procent van hun calorie-inname uit koolhydraten te halen. Daarnaast luidt het advies voor vrouwen om dagelijks 30 gram vezels binnen te krijgen en voor mannen 40 gram vezels. Slechts tien procent (!) van de Nederlanders lijkt deze vezelrichtlijn te halen. Door de anti-koolhydraten-hype liggen tekorten nog extra op de loer.

Het kan anders!
Door dagelijks je dag te beginnen met een ontbijt van Malsovit VezelMuesli krijg je een belangrijk deel van je portie goede koolhydraten en vezels op een makkelijke, lekkere en natuurlijke manier binnen. Eén portie (50 gram) Malsovit VezelMuesli bevat 9 gram vezels. Dat is veel meer dan in een volkoren boterham (zo’n 2,3 gram vezels).
Malsovit VezelMuesli is puur; er wordt geen suiker, zout of vet toegevoegd en het bevat geen kunstmatige of genetisch gemodificeerde kleur-, geur- en smaakstoffen. Je proeft alleen het goede van de natuur. De ingrediënten zijn: haver, gerst, bietvezels, rozijnen, abrikozen, dadels, speltzemelen. 100% plantaardig. Een ontbijt van een schaaltje magere yoghurt (200 gram) en 50 gram Malsovit VezelMuesli levert bovendien slechts 221 kcal.

koolhydraten

Malsovit VezelMuesli is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen of via www.malsovit.nl. U kunt ook telefonisch bestellen 0642752052

Lees ook:
> Ziek van gluten?
Biobites: rauwe, gezonde crackers in 6 smaken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *