Appelazijn als natuurlijke ontgifter

Appelazijn, appelcider of appelcider azijn. Wat is nu eigenlijk het verschil? Het antwoord op deze vraag is makkelijk te beantwoorden. Er is helemaal geen verschil. Deze krachtige ontgiftiger kan je makkelijk aan je dieet toevoegen. Maar waarom zou je appelazijn toevoegen en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

In dit artikel leggen we je uit:

  • Wat is appelazijn
  • Waarom en hoe werkt appelazijn als ontgifter
  • Kan je appelazijn gebruiken bij het afvallen
  • Hoe kan je appelazijn gebruiken bij huid- en haarverzorging

Wat is appelazijn?

Appelazijn ontstaat door bacteriën en gist toe te voegen aan vers uit geperste appelsap.Hierdoor wordt het fermentatie proces op gang gezet. De suiker wordt omgezet in alcohol. Door nog een keer te fermenteren wordt de ontstane alcohol omgezet in azijn. De alcohol is dus helemaal verdwenen.

Appelazijn zit vol met voedingsstoffen, denk aan vitamine A, B1, B2, B6, C en E en mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium en fosfor. 

Appelazijn is erg veelzijdig. Je kunt het toevoegen aan een glas water, maar je kunt het ook verwerken in een dressing of gebruiken als marinade. Drink nooit ongemengde appelazijn, dit kan je slokdarm irriteren en beschadigen. 

Waarom werkt het als ontgiftiger?

Doodt schimmels en bacteriën

Appelazijn doodt schimmels en bacteriën, waardoor je immuunsysteem sterker wordt. Het helpt specifiek om de lever te detoxen en het kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren. 

Reinigen lymfeklieren

Een andere manier waarop appelazijn het lichaam detoxt is door het reinigen van je  lymfeklieren, waardoor er een betere lymfecirculatie plaatsvindt. De lymfecirculatie speelt een grote rol bij het bestrijden tegen infecties. 

Bevordert spijsvertering

Verder bevat appelazijn een zuur wat de spijsvertering bevordert. Ook heeft het een ontgiftende werking doordat het de schadelijke stoffen, zoals alcohol en chemicaliën uit medicijnen en drugs beter en efficiënter laat afbreken, waardoor het sneller het lichaam kan verlaten. 

Afvallen met appelazijn

Drinken voor maaltijd

Het drinken van twee theelepels appelazijn vermengd met water kan helpen wanneer je wilt afvallen. Probeer drie keer per dag voordat je gaat eten een glas op te drinken. Appelazijn geeft een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer trek zult krijgen. 

Voorkomt schommelingen bloedsuikerspiegel

Ook voorkomt het hoge pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel die er normaal voor zorgen dat je tussen de maaltijden door zin hebt om te snacken. 

Versneld metabolisme

De bacteriën en zuren in appelazijn blijken je metabolisme te versnellen (dat is hoe snel iemand voedsel afbreekt en dit omzet in energie) en vet wordt hierdoor sneller verbrandt. Appelazijn zuur is dus een goede ondersteuning tijdens het afvallen, maar het is geen wondermiddel. Het is dus ook belangrijk om gezond te leven en voldoende te bewegen.

Huid- en haarverzorging

Appelazijn kan je ook gebruiken bij het verzorgen van je haar en huid. 

Huidverzorging

Voor de huid zou het kunnen werken bij problemen zoals acne, bultjes en oneffenheden. Het kan dienen als een natuurlijke balansversterker van de zuurtegraad van je huid, de bloedsomloop kan erdoor verbeterd worden wat zorgt voor goede uitstraling van je huid. 

Voor het gebruiken meng je wat appelazijn met een klein beetje water erbij. Hierna kan je met een doekje en je eigen gemaakte tonic je huid schoonmaken. 

Haarverzorging

Appelazijn schijnt ook te werken voor verzorgen van je haar. Het zuur kan ervoor zorgen dat de haarschubben zich sluiten, waardoor je haar een prachtige glans kan krijgen. Daarnaast kan het helpen tegen een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid. Je kunt appelazijn dus gebruiken als vervanger  van je haar conditioner. 

Gebruik een mengsel van 1 deel appelazijn en 2/3 delen water in plaats van conditioner in een spuitfles. Verdeel over je gewassen haar, laat een aantal minuten intrekken en spoel uit. Je hoeft daarna geen andere conditioner meer te gebruiken.

Conclusie

Met al deze informatie kan je zelf bepalen of je het de moeite waard vindt om appelazijn te gaan proberen of niet. Volgens ons kan een bepaalde doses zeker helpen om je gezondheid te verbeteren!

Klik hier om biologische appelazijn te kopen: https://www.improveyourhealth.eu/biologische-appelazijn-bragg.html?id=129735674 

Vind je dit een interessant artikel? Volg ons op Social Media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meer lezen?

https://www.debeterewereld.nl/lichaam-geest/ontzuring

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *