De Beste Spullen als een Service: Bundles lanceert nieuw abonnement

bundles

Minder afval met een compleet koffie-abonnement

Bundles lanceert het Moyee koffie-abonnement tijdens een speciale crowdfunding campagne. ASN Bank steunt deze campagne onder de naam ‘De Beste Spullen als een Service’ via het het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd en haar community Voor de Wereld van Morgen.

Bundles lanceert het nieuwe abonnement samen met Moyee Coffee. Fairchain koffie gecombineerd met een kwalitatief Siemens bonenapparaat. De koffie wordt met behulp van de slimme Bundles technologie automatisch bezorgd door de brievenbus zodat de abonnee altijd verse koffie in huis heeft.

Koffierevolutie in huis

“Het koffie-abonnement is een alternatief voor medium kwaliteit koffie, apparaten die eindigen als e-waste en grote hoeveelheden plastic en aluminium afval door cups”, aldus Wouter Buijze, medeoprichter van Bundles. “Op deze manier kan iedereen thuis bijdragen aan de FairChain gedachte. Met Moyee voegen we waarde toe in de landen van de koffieboeren. Zo voorkomen we dat 98% van de waarde verdwijnt naar grote multinationals die wij ‘Big Coffee’ noemen”, vult Guido van Staveren, oprichter en CEO van Moyee Coffee aan.

bundles

Alternatief voor vervuilende cups

Bundles richt haar pijlen onder andere op huishoudens die nu kiezen voor een pay-per-cup oplossing. “Tijdens de conceptvalidatie spraken we consumenten die voor het gemak kozen voor bijvoorbeeld Nespresso cups. Veel koffiedrinkers vinden het fijn dat ze geen duur apparaat hoeven kopen. Ze hebben geen zin om het internet af te struinen naar de beste koop en het risico te lopen op een miskoop.”, zegt Buijze.

De cups zorgen voor veel afval dat lastig te recyclen is en zijn in Hamburg zelfs al door de lokale overheid verboden. “Dat kan beter én duurzamer dachten wij. De koffie van Moyee wordt gezien als topkwaliteit en komt in het Siemens apparaat volledig tot haar recht. Bovendien krijg je met automatische bezorging van koffie en een levenslange garantie nog veel meer gemak. Het concept is duurzaam op het gebied van zowel ‘people’ als ‘planet’. Het FairChain concept van Moyee zorgt voor een eerlijke beloning en werkgelegenheid in Ethiopië terwijl we afval van cups én E-waste voorkomen. Siemens doet de reparaties en refurbishment, waardoor apparaten een tweede en derde leven krijgen.” aldus de oprichters.

bundles

Bundles-oprichters Marcel en Wouter (r.)

Gebruiksplatform

Bundles groeit hard. Onlangs passeerden ze de grens van duizend actieve gebruikers en haalden ze een investering van € 600.000 bij een aantal impact investeerders op. Het geld wordt gebruikt om uit te groeien tot hét platform voor spullen als een service. “De toevoeging van koffie tot het portfolio is een mooie stap op weg naar een gebruiksplatform. De komende jaren zullen er meer categorieën en partners volgen, denk daarbij aan koelen, verwarmen, fietsen, slapen en zitten,” aldus Marcel Peters, CEO en oprichter van Bundles.

ASN Bank campagne

De crowdfunding campagne loopt nog tot 28 december. “De steun van ASN Bank is ontzettend belangrijk. De transitie naar een circulaire economie kan alleen gerealiseerd worden als we het samen doen. Dat ASN Bank zich committeert aan onze missie creëert vertrouwen bij consumenten, investeerders, fabrikanten en beleidsmakers”, aldus Peters. Naast het koffie-abonnement kan men kiezen voor een abonnement op wassen, drogen en vaatwassen óf een lening verstrekken tegen een rente van 6 procent waarmee Bundles het witgoed voor haar circulaire abonnementen financiert.

Over Bundles

Bundles is begin 2014 opgericht en is opgegroeid in het Rockstart Accelerator Smart Energy programma. In 2014 investeerden Miele Nederland BV en Stichting DOEN in Bundles om de showcase te realiseren.
Marcel Peters is als CEO van het bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Bundles platform en wordt daarin ondersteund door technici en businessdevelopers.
In 2015 heeft Wouter Buijze Bundles versterkt. Hij is met zijn team verantwoordelijk voor de verkoop en ontwikkeling van de Bundles abonnementen zoals aangeboden op

www.bundles.nl

Meer:

Fairchain: een revolutie in je koffiekopje!
Geen kopzorgen met de circulaire headset van Gerrard Street
Wassen zonder Waste (interview)

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *