Bio+ melk nu gegarandeerd Hollands

Melk van Hollandse boeren

De verse halfvolle melk van Bio+ kwam voor het grootste deel al uit Nederland, maar heeft nu het predicaat ‘gegarandeerd Hollandse melk’ gekregen. Deze Hollandse herkomst past goed bij de waarde ‘transparantie’ die Bio+ hoog in het vaandel heeft staan.

Bio+ melk is dus afkomstig van Hollandse biologische koeien die buiten grazen op Hollandse weiden. Weiden vol gras, klaver en kruiden die weer groeien op een gezonde bodem. Dat proef je terug in de melk. En dat geeft de koeien meer natuurlijke weerstand. Ook bleek uit onderzoek van Louis Bolk Instituut dat het gehalte aan gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren gemiddeld hoger tot veel hoger is in biologische melk. De koeien van de Bio+ boeren geven dus wat ze krijgen, het allerbeste!

VecoZuivel
Vecozuivel is de producent van Bio+ zuivel. Het familiebedrijf is al sinds de start van Bio+ betrokken bij Bio+. Van verkoop in de eigen boerderijwinkel tot leverancier in de regio Leusden groeide Vecozuivel verder uit tot leverancier van grote supermarktketens in Nederland en daarbuiten. Door de groei ontstond de behoefte aan meer productie- en opslag capaciteit. Dit alles is gerealiseerd in Zeewolde en op 1 juni 2009 heeft Vecozuivel daar haar nieuwe moderne, energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Vecozuivel betrekt de biologische melk voor Bio+ van Hollandse veehouders die lid zijn van de producentenvereniging ‘EKO Holland Melk op Maat’. Kijk voor meer informatie over de Bio+ zuivelfabriek op www.vecozuivel.nl

1

Bio+
Biologische voeding bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar maken voor iedereen. Dat is al bijna 10 jaar het uitgangspunt van Stichting Merkartikel Bio+. Het ging de oprichters van Bio+ niet om geld, maar een gezonde toekomst en een gezond leefmilieu. En Bio+ wordt nog altijd bestuurd zonder winstoogmerk. Het belang van boeren, beesten en boodschappers staat hierin altijd voorop. Bio+ heeft geen grote marketing budgetten zoals A-merken die wel hebben. Juist slim samenwerken, ruilen en verbinden zijn aspecten die Bio+ kenmerken en uniek maken. Bio+ ervaart dat deze bedoeling door steeds meer boodschappers in de supermarkt wordt gewaardeerd. Bio+ groeit en met meer dan 300 producten van natuurlijke komaf biedt Bio+ een lekkere en verantwoorde oplossing voor ieder eetmoment van de dag.

Voor meer informatie over Bio+ kijk op www.bio-plus.nl.

Lees ook:
> https://www.debeterewereld.nl/eten-drinken/column-bio-gezonder/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *