Vier het leven, help de bijen!

betere-wijn-bilogische-veganistisch-reddebij-help-de-bijen-rood-rose-wit-ekoplaza-ontspanningsmoment-bees

Deel aankoop fles biologische en vegan DeBetereWijn helpt stichting I Love Beeing

Waarom niet iets teruggeven als je iets krijgt? Feit is dat het bijenvolk het zwaar te verduren heeft en dat gewassen daar dus onder lijden. De Betere Wijn doet hier wat aan: van elke bij EkoPlaza verkochte fles doneren wij 15 cent aan de organisatie I Love Beeing, die zich al ruim anderhalf jaar actief inzet voor het behoud van de bijenpopulatie. Help je mee?

Uit La Mancha, Spanje, komen deze heerlijke wijnen, gemaakt van biologisch geteelde druiven. En omdat u als klant bij aankoop van een fles rood, wit of rosé ook de bijenpopulatie een handje helpt, is dit ook voor u een must om te proeven. Doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten. Maar bovenal erg lekker!

I love Beeing
Stichting I love Beeing is een idee van Tom van de Beek (al twee jaar gekozen door een vakjury in de Duurzame Top100) en een beweging van mensen die bewustwording en positieve actie nastreven en die het best met de bijen voor hebben. Onder andere en vooral door toeneming van bijensterfte komt de voedselvergiftiging ernstig in gevaar, het is dan ook de hoogste tijd om de bij te helpen!
De online campagne streeft er dan ook naar de Nederlandse bevolking bewust te maken van de noodzaak om de bij te redden. Dit kan al door de online game te spelen, waarbij virtuele bijen door sponsoren omgezet worden in echte bijen. Maar Beeing wilt niet alleen virtuele actie, ook fysieke! Daarom geven ze sinds 2013 introductie- en praktijkcursussen Urban Beekeeping.

betere-wijn-bilogische-veganistisch-reddebij-help-de-bijen-rood-rose-wit-ekoplaza-ontspanningsmomentOver onze DeBetereWijn
De witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif, één van de beste witte druivenrassen in Spanje die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren. “De wijn is fris en fruitig en geurt naar kruisbes, citrus en rijpvruchten.

De rode wijn is gemaakt van de tempranillo druif. Deze druif heeft een dikke schil en brengt wijnen voor met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder veel kleur te verliezen. “Zonder houtrijping geeft het een soepele. zachte, aangename wijn.

De rosé is gemaakt van de garnacha druif. Deze heeft een dunne schil met weinig pigment en daardoor geschikt voor de productie van rosé. De druif kan goed tegen extreme hitte, rijpt langzaam en is immuun voor allerlei ziektes. “Soepele en fruitige rosé met voornamelijk tonen van aardbeien, frambozen en kersen.” (Chantal Driesen, By the Grape)

Te koop bij alle vestigingen van EkoPlaza voor 6,95.

Meer weten?
Bekijk onze site of volg ons op Facebook!

Lees ook:
No Bee No Food (winactie)
Help de bijen, plant mee!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *