Domino’s zet vegetarische kip op de kaart

Blindtest: eerst proeven dan geloven

Ruim 67% van de Nederlanders is flexitariër. Uit onderzoek van GFK* blijkt dat deze groep één a twee dagen geen vlees of vis eet. Vanaf vandaag zet de pizzaketen drie (vegetarische) kippizza’s op de kaart. Zo maakt Domino’s het nog gemakkelijker om een dag geen vlees te eten. De vegetarische kip is 100% plantaardig en veganistisch. De Veggi Chicken is daarom ook geschikt om als extra ingrediënt toe te voegen op één van drie bestaande vegan pizza’s. De nieuwe pizza’s zijn vanaf maandag 8 juli verkrijgbaar bij alle Nederlandse Domino’s vestigingen.

Domino’s ziet de vraag naar vegetarische en veganistische pizza’s stijgen. Tyla Robinson, chef Domino’s Nederland vertelt: “Smaak is de belangrijkste reden waarom mensen nog vaak voor vlees kiezen. Terwijl we aan de andere kant zien dat één of meerdere dagen in de week geen vlees eten, steeds normaler wordt. Met de komst van drie nieuwe kip pizza’s, wilden we daarom ook een vegetarische variant maken. De uitdaging was om een vegetarische kip te vinden die qua smaak en structuur niet onder doet dan de ‘gewone’ kip.”

Blind test
Domino’s testte ruim 50 verschillende plant based producten. Tyla vervolgt: “Na maanden van testen en proeven, waren we ervan overtuigd dat we het beste alternatief voor kip hadden gevonden. Juist omdat smaak en structuur zo belangrijk is voor mensen die minder vlees willen eten, gingen we de uitdaging aan. We nodigden de grootste kipliefhebbers uit bij Domino’s om als eerste de nieuwe pizza’s met kip te komen proeven. Wat zij niet wisten, was dat we hen ook de pizza’s met de Veggi Chicken lieten proeven.” Of de kipliefhebbers het verschil proefden? Bekijk hier de video: https://youtu.be/j1PLVfLDS2k

Voor ieder wat wils
De menukaart van Domino’s telt ruim 24 pizza’s. Met de komst van de Veggi Chicken pizza’s, heeft de pizzaketen in totaal acht vegetarische pizza’s op het menu en drie veganistische pizza’s. De Veggi Chicken is 100% plantaardig en veganistisch. Hierdoor is het ook voor veganisten mogelijk om de veggi chicken als extra topping toe te voegen op één van de drie vegan pizza’s.

Zelf kiezen
De drie ‘Veggi chicken’ pizza’s zijn van 8 juli tot 8 september te bestellen. Naast de Veggi chicken, zijn de drie pizza’s ook te bestellen met gewone kip. De chickenburger pizza is belegt met Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, augurk, verse tomaat, (veggi) chicken, lente ui en een swirl van burgersaus. De Chicken Piri Piri met tomatensaus, mozzarella, paprika en (veggi) chicken en een swirl van Piri Piri saus. En de BBQ Chipotle met Hickory BBQ saus, mozzarella, rode ui, (veggi) chicken, lente ui en een swirl van chipotle saus.

Voor mee informatie ga naar: www.dominos.nl.

 

Lees ook:

Recept: Bloemkoolpizza

Domino’s breidt haar vegan assortiment verder uit

Pizza met halloumi en rucola-pesto

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *