Eetdagboekje | Quirines

Quirine van quirines.nl inspireert haar lezers met vegan reis- en foodverhalen.
Maar wat eet Quirine nou zelf op een dag?!
Graag deelt ze graag haar eetdagboekje met ons!

Hi, ik ben Quirine en ik schrijf voor mijn vegan lifestyle blog
Quirines.nl. Verder werk ik als content & marketing manager voor Abbot
Kinney’s. Iedere dag ben ik dus bezig met plantaardige voeding,
(online) communicatie en schrijven, heel veel schrijven. Inmiddels ben
ik 2,5 jaar vegan en ik vind het tof om te zien dat steeds meer mensen
kiezen voor deze levensstijl. Zeker door de populariteit voor al het
vegan junkfood zien (en proeven!) steeds meer mensen dat je écht geen
dierlijke producten nodig hebt om lekker te eten. Ik hou hier ook van
en daarom zorg ik ervoor dat ik doordeweeks zo netjes mogelijk eet.
Dan geniet ik in het weekend extra van een goede burger, zoete
aardappelfrietjes en een biertje. Naast gezond eten is sporten een
belangrijk onderdeel in mijn leven. Binnen Amsterdam doe ik alles op
de fiets, ik krijg twee keer week een personal training bij Klaever
Health en ik volg regelmatig een yogales bij Delight. Onderstaand
eetdagboekje is voor een gemiddelde, doordeweekse dag.

ONTBIJT

In de winter ontbijt ik meestal met warme havermout. Ik maak dit met
een plantaardige melk (ik probeer altijd de melken af te wisselen) en
vandaag koos ik voor de lijnzaad drink van OOOMEGA. Ik gebruik verder
een banaan, bevroren blauwe bessen, lijn- en chiazaad en kaneel. Mijn
ontbijt is niet compleet zonder een smoothie. Mijn favoriete recept:
spinazie, bevroren mango, verse gember en kokoswater. Verder drink ik
er een kop thee bij.

TUSSENDOOR

Cappucino met havermelk van OATLY, thee en water

LUNCH

Leftovers van mijn avondeten van gister. Een goed vullende soep met
o.a. zoete aardappel, courgette, rode paprika en heel veel kruiden &
specerijen zoals rode peper, kurkuma, gember, kaneel en koriander. Ik
roer wat Coco Start van Abbot Kinney’s door de soep, zodat het lekker
romig wordt. Hierbij eet ik twee volkoren broodjes met zongedroogde
tomaten hummus.

TUSSENDOOR

Drie maiswafels met een notenpasta. Ik drink verder een cappuccino met
havermelk, thee en water.

DINNER

Deze bibimbap is mijn lievelings gerecht op dit moment. Dit Koreaanse
gerecht is oorspronkelijk niet plantaardig en daarom heb ik het
“geveganized”. Het zit vol met ingrediënten waar ik van hou:
zilvervliesrijst, paddenstoelen, bonen en een smaakvolle dressing.
Nieuwsgierig naar het recept?!

TUSSENDOOR

Doordat ik aan krachttraining doe, neem ik soms een vegan proteïne
shake. Zo weet ik zeker dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg. Ik meng
250ml ongezoete amandelmelk met één scoop Vanilla Raw Portein van
Garden of Life. Verder drink ik nog een kop thee.

Dat ziet er allemaal heerlijk uit, bedankt voor het delen Quirine!

Hi! Welkom bij De Betere Wereld, hét platform voor iedereen die bewuster wilt leven.
Ik vertel jullie graag meer over een healthy lifestyle. Vegan receptjes, healthy hotspots, tips & tricks én nieuwe producten.
Veel leesplezier!

Liefs, Sanne

 

Lees ook:

Eetdagboekje | Anne Travel Foodie

Plantaardige alternatieven voor… MELK

Vegan Magazine

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.