Falafel met frisse Tzatziki

Janna's Healthy Meal

Vandaag Falafel met frisse tzatziki. Het is weer een nieuwjaar, en daarom vinden wij dat het tijd is om wat minder vlees te gaan eten. Dit is de reden dat ik een lekker, makkelijk en vegetarisch recept heb bedacht, die ik graag met jullie wil delen!

Bereidingstijd (ongeveer) 15-20 minuten.
3-4 personen

Ingrediënten voor de falafel

  • 400 g Kikkererwten
  • 1 Zoete ui
  • 15 g Bieslook (klein bosje)
  • 1-2 Knoflooktenen
  • 1 Ei
  • 1 Theelepel paprikapoeder
  • 1 Theelepel kerriepoeder
  • 1 Thee lepel cayenne peper
  • Olie
  • Snufje Peper/zout
  • 4 Wraps/tortilla’s
  • Ijsberg sla
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 2 Avocado’s

Ingrediënten voor de Tzatziki:

  • 400 g Griekse yoghurt
  • 3/4 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • snufje cayenne peper
  • snufje zout
  • sap van halve citroen

extra: Keukenmachine of een staafmixer en een zeef.

Hoe bereid ik de Tzatziki?

  1. Rasp de komkommer, en laat het uitlekken in een zeef. Zorg ervoor dat er zo veel mogelijk water uit de komkommer is.
  2. Doe de Griekse yoghurt samen met de geraspte komkommer in een kom en roer dit goed door. Voeg daarna de cayenne peper, zout en de knoflook er aan toe.
  3. Roer dit goed door en doe als laatste het sap van de citroen erbij.

Hoe bereid ik de Falafel?

  1. Versnipper een uitje, en doe dit daarna in een kom. Laat de kikkererwten eventjes uitlekken en doe deze vervolgens mij de ui.
  2. Voeg een eitje er aan toe, samen met de cayenne peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder.
  3. Pers daarna een knoflookteen en doe deze ook bij het mengsel. En roer alles even goed door elkaar heen.
  4. Pureer alles in de kom, totdat alles goed gemengd is.
  5. Snij de bieslook in hele kleine ringetjes, en doe deze bij het falafel mengsel. Zorg ervoor dat je een beetje over houd voor de garnering.
  6. Maak vervolgens kleine balletjes en druk deze een beetje plat zodat je kleine burgertjes maak. De burgertjes moeten niet te groot worden, anders passen ze niet goed in de wrap.
  7. Doe wat olie in de pan, en bak de falafel mooi goud/bruin zodat ze goed stevig worden.
  8. Dan is het tijd om alles op te dienen, leg een wrap op een bord. Begin met een laagje tzatziki, en doe daar bovenop wat sla met een paar stukjes avocado. Doe als vierde laag de falafel er op, en top het af met wat tzatziki en tomaatjes. Voor de presentatie is het mooi om er nog een beetje bieslook overheen te strooien.

Tip: Je kunt eventueel wat broodkruimels door de falafel doen, hierdoor maak je het minder gezond, maar wordt de falafel wel steviger.

Mijn naam is Janna Verhorst, student aan de Hogeschool Van Amsterdam, en dol op lekker eten. Helaas ben ik als student vaak druk, en heb daarom niet altijd genoeg tijd om gezond te koken. Daarnaast vind ik gezond eten ook niet altijd even lekker. Om deze redenen ben ik op zoek gegaan naar recepten die gezond, makkelijk en naar mijn mening vooral lekker zijn. Deze recepten wil ik graag met jullie delen en daarom post ik iedere maandag om 17:00 een video.

Meer inspiratie voor je maaltijd?

Tomatensoep met Balsamico siroop!

Glutenvrije en vegetarische courgette lasagne!

Zalm met zoete aardappel en zelfgemaakte knoflooksaus!

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.