Gele curry met zoete aardappel!

Janna's Healthy Meal

Vandaag maak ik gele curry met zoete aardappelen. Deze curry bestaat vrijwel alleen maar uit groente, en is ook heerlijk om vegetarisch te eten. Daarnaast bevat deze curry een lekkere smaakmaker, namelijk citroengras (sereh). Je kunt dit gerecht ook zonder rijst eten!

bereidingstijd (ongeveer) 10-15 minuten (daarna 10-15 min. laten sudderen)
4-5 personen

Ingrediënten voor de gele curry

  • 100 gr. rode currypasta (1 pakje)/of gele currypasta
  • 500 gr. zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 zoete ui
  • 400 gr. garnalen
  • 1 limoengras (sereh)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 500 ml. kokosmelk
  • Koriander
  • Olie
  • Peper/zout

extra: grillpan en wok.

Hoe bereid ik deze maaltijd?

  1. Snij de paprika, ui, courgette en zoete aardappelen in stukjes.
  2. Bak de groente met wat olie in een wok en roer de rode currypasta er doorheen. Voeg vervolgens  paprikapoeder en kerriepoeder eraan toe.
  3. Kneus de citroengras, en doe dit vervolgens samen met de kokosmelk in de pan. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen. Voeg eventueel wat zout toe.
  4. Gril in de tussentijd de garnalen in een warme grillpan. Zorg ervoor dat je eerst de garnalen inoliet voordat je ze in de grillpan legt.
  5. Haal het limoengras uit de curry en snij de koriander.
  6. Dan is het tijd om de curry op te scheppen samen met de garnalen en top het af met koriander.

Tip: hoe kleiner je de groenten in stukjes snijdt, hoe eerder de curry gaar is.

Mijn naam is Janna Verhorst, student aan de Hogeschool Van Amsterdam, en dol op lekker eten. Helaas ben ik als student vaak druk, en heb daarom niet altijd genoeg tijd om gezond te koken. Daarnaast vind ik gezond eten ook niet altijd even lekker. Om deze redenen ben ik op zoek gegaan naar recepten die gezond, makkelijk en naar mijn mening vooral lekker zijn. Deze recepten wil ik graag met jullie delen en daarom post ik iedere maandag om 17:00 een video.

Meer inspiratie voor je maaltijd?

Tomatensoep met Balsamico siroop!

Glutenvrije en vegetarische courgette lasagne!

Zalm met zoete aardappel en zelfgemaakte knoflooksaus!

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.