Getest: Vezel-muesli van Malsovit  [blog]

muesli

Conclusie: voortaan mijn gezonde start van de dag!

Op zoek naar mijn Holy Grail voor een beter ontbijt, nam ik de Vezel-Muesli van Malsovit op de korrel.

Met al die hypes, trends en al dan niet niet betrouwbare onderzoeken (wie betaalt het?), is het ook voor mij persoonlijk een behoorlijke klus om door die bomen het bos nog te kunnen zien. Ik ben dan ook voorstander van de visie van voedseldeskundige Ralph Moorman: elk lichaam reageert anders en dus is het een kwestie van proberen en ervan bewust zijn wat het voor je doet.
En eerlijk, deze Vezel-Muesli is een blijvertje!

Wat zit er in?
Vezels
Met 18gram per 100gram is dit wel zo’n beetje het hoogste wat ik vinden kon, op gedroogde Inca-bessen na (23gr). Perfect voor de stoelgang, want vezels werken als een spons. Ze onttrekken vocht aan je darmen, dus drink méér water dan je al doet, want je wilt je lijf niet uitdrogen natuurlijk.
Verder zorgen vezels voor een langduriger verzadigd gevoel, en zou het door de positieve verbetering van het darmklimaat bijdragen aan een betere gezondheid.

Koolhydraten
Volgens Malsovit levert een schaaltje magere yoghurt (200gram) met 50gram Vezel-Muesli slechts 221 kcal. Dat lijkt me prima te doen. En eens: snelle koolhydraten met bijbehorende pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel wil je liever niet! Daarom bevat deze Vezel-Muesli alleen de goede variant, de zgn. langzame koolhydraten. Langdurige energie-afgifte en je bloedsuikerspiegel neemt geleidelijk toe en af, dus wat wil je nog meer?!

Plantaardig
Nou, bijvoorbeeld dat! En dus wat een feest in dat pak: gedroogde haver, gerst, bietvezels, rozijnen, abrikozen, dadels en speltzemelen!

En wat zit er gelukkig níet in?
Deze Vezel-Muesli is 100% puur. Géén kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Géén toegevoegde suikers, zout noch vet. Beter kan niet?! Tel erbij op wat er wèl in zit, en je hebt een match for life!

muesli


Ontbijtvariaties

Ik neem vaak wat bio yoghurt -soms van de geit- als ook SKYR (heerlijke dikke IJslandse yoghurt), en dat  combineer ik graag met stukjes biologisch fruit, wat Chia- of hennepzaad of ander superfood. Dat fruit wil ik nog wel ’s vervangen door homemade granola. En als ik echt behoefte heb aan meer zoet, voeg ik wat biologische, zo puur mogelijke honing toe.

Conclusie
Blijvertje! En door de variaties zal het zeker niet snel vervelen. Ook over de prijs ben ik meer dan tevreden: 3,95 euro voor een pak van 500gram. Ik ben dus nu aan m’n tweede pak begonnen!

PS:  je kunt nog steeds meedoen aan onze Mail&Win-actie – je maakt dan kans op 1 van de 12 1-Kilo-pakken VezelMuesli!

www.malsovit.nl

Ook leuk:
>  De vezelrijke superfood: biologische zeewierpasta

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *