Gezond eten zonder de deur uit te gaan

Een gezonde levensstijl met gezond voedingspatroon wordt vandaag de dag steeds meer als belangrijk ervaren. De ‘duurzaam leven trend’ opent de ogen van mensen over de hele wereld, zo ook in Nederland.

Versmarkten worden steeds vaker bezocht en organische producten worden steeds meer verkozen boven de ‘standaard’ producten in het supermarkt schap. Steeds meer restaurants bieden vegetarische keuzes aan en zowel daar als in huis verschijnen er steeds meer groenten op het bord. In maaltijden, maar ook in shakes, smoothies of als snack. De airfryer en oven nemen de plaats van de frietpan in en er wordt steeds meer gegrild en gebakken.

anne travel foodie

Gewoon lekker zelf

Gezond eten doen we graag. Online zijn dan ook honderden leuke, innoverende en verrassende recepten te vinden voor een gezonde huisgemaakte maaltijd. Door gebruik te maken van verschillende producten, kooktechnieken en landsinvloeden kun je vaak een verrassende maaltijd op tafel zetten. Maak bijvoorbeeld je eigen sushi of bak voor de variatie eens een hartige taart.

Als koken gewoon even niet lukt

Maar na een week van groenten grillen, bakken, shaken en stirren is iets gemakkelijks vaak wel gewenst. Zeker met lange dagen en een druk gezinsleven is er niet altijd voldoende tijd om innovatief aan het koken te gaan. Daarbij kunnen we ons niet allemaal een wekelijkse restaurant reservering veroorloven, dus hoe kun je nu het gemakkelijkste gezond eten zonder er direct voor de deur uit te hoeven gaan?

Gezond thuisbezorgd

Steeds meer mensen, vooral in en rondom grote steden, bestellen hun maaltijd gewoon direct naar de voordeur. De kosten zijn lager dan een 3-gangen keuze menu en je kan lekker in je pyjama op de bank blijven zitten! Gelukkig zijn er nu ook steeds meer gezonde initiatieven op de markt. Vooral in steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven worden gezonde maaltijden van duurzame restaurants gewoon thuisbezorgd. Laat bijvoorbeeld sushi in Eindhoven bezorgen of bestel je lunch bij een biologische saladebar.

terrasana

Bio box

Mocht je nu toch graag zelf koken maar altijd met dezelfde ingredienten eindigen laat dan een ander eens de keuze voor je maken. Gewoon wekelijks verse, organische producten in huis hebben zonder maar iedere keer hetzelfde aanbod in de supermarkt aan te gaan; dat kan met de ‘bio box’. Verschillende bedrijven bieden een breed scala aan mogelijkheden tot bezorging van seizoensgerichte organische / biologische groenten en fruit aan. Op die manier kook je iedere week net even iets anders!
Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, er moet vooral gewoon van genoten worden!

Meer gezond eten:

Pure chocolade gezond voor iedereen?
Enzym-support bij lactose-intolerantie (Win!)

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *