Anne Travel Foodie: Mango Smoothie Bowl (recept)

anne travel foodie

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gezonde koekkruiden bites van vorige maand nog? Deze maand deelt ze niet alleen een recept, maar laat ze ook in een video zien hoe je het kan maken.

“Ik drink nooit smoothies of vruchtensappen. Vaak drinken mensen namelijk een sapje naast de maaltijd en zo krijg je zonder dat je het door hebt veel extra calorieën binnen. Bovendien registeren je hersenen niet dat je hebt gegeten en zal je dus ook eerder weer trek krijgen.
Daarom vind ik Smoothie Bowls een perfecte uitvinding! Zo krijg je veel fruit binnen en doordat je het eet in plaats van drinkt voelt het zowel voor jou als voor je hersenen als een echte maaltijd.
Je kan smoothie bowls makkelijk maken met bevroren fruit, dus ik heb altijd een paar doosjes van verschillende fruit soorten in de vriezer staan. Deze smoothie bowl heb ik gemaakt van mango, maar je kan het vervangen door welk fruit je maar wil!

Voor 1 kom heb ik 150 gram bevroren mango stukjes in de blender gedaan met 100 ml ongezoete amandelmelk. Maar je kan ook een andere zuivel naar keuze gebruiken.
Voeg 1 eetlepel chia zaden en 1 eetlepel lijnzaad toe en meng het geheel tot een romige smoothie.
Giet je mango smoothie in een kom en serveer hem bijvoorbeeld met plakjes kiwi, blauwe bessen, geraspte kokos en cruesli.

In dit filmpje zie je hoe makkelijk het is:

 

Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?”

Meer van Anne Travel Foodie:

Review: healthy hotspot Hearth
Gezonde avocado-friet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *