Gezonde en duurzame voeding moet goedkoper

MedicalCooking-voedselovergevoeligheid

Zegt 74% van de consumenten, volgens onderzoek

We moeten meer aandacht hebben voor gezonde en duurzame voeding. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘Gezond en Duurzaam Voedsel’. Verder hopen consumenten dat de Minister van Voedsel korte metten maakt met tegenstrijdige informatie over voedsel.

Ook het verbeteren van duurzame productie mag op de agenda. Dit is een belangrijke conclusie met de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen en een nieuw kabinet in het vooruitzicht. Volgens de consument ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de overheid, ook van bedrijven en andere organisaties wordt verwacht dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en gezondere en meer duurzame voeding produceren én stimuleren.

Consument zelf ook aan zet!
Overigens heeft ook de Nederlander zelf een grote verantwoordelijkheid, wat DeBetereWereld betreft. Je maakt als consument immers al direct het verschil met je euro’s. Weet wat je eet (leer etiketten lezen!) en ook, weet wat je koopt – bijvoorbeeld door je in te lezen en de app van Questionmark te gebruiken.

De Nederlandse consument heeft veel aandacht voor voeding,; tweederde is er persoonlijk mee bezig. 74% van de respondenten vindt dat gezond voedsel goedkoper moet worden; het moet vooral ook goedkoper zijn dan óngezond voedsel. Hierdoor wordt de keuze voor gezond veel gemakkelijker.

Het is voor consumenten vaak onduidelijk wat gezond voedsel is. Informatie waarop voedsel beoordeeld kan worden is nu vaak onvoldoende of ontbreekt. De helft van de respondenten gaat een stapje verder en vindt dat de overheid zelf actief moet aangeven wat gezond en duurzaam voedsel precies is.

Het gehele onderzoek vind je op www.duurzaamheidkompas.nl.

 

Meer duurzame voeding? 

Duurzame voeding en energie op één plek
Groei duurzame voeding ondanks of dankzij crisis

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *