Glutenvrije aardbeien kwarktaart

glutenvrije aardbeientaart

Zin in vers fruit: zoete en sappige aardbeien in een fluweelachtige crème met verse kwark als zachte bedekking voor een bodem van krokante koekjes.  Een roodgekleurde glutenvrije verleiding, klaar in een oogwenk.

Ingrediënten

2 pakken Schär Butterkeks of Schär Maria,
4 EL boter,
60 ml room,
1 blad gelatine,
450g kwark,
55g suiker, (of oerzoet, honing, agavesiroop…)
500g aardbeien,
1 vanillestokje

Bereiding

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier.

  • Nodig al je vrienden uit, maar niet meer dan 12 😉
  • Verkruimel de Schär Maria koekjes in kleine stukjes en vermeng de kruimels met gesmolten boter. Doe het biscuitmengsel vervolgens in de springvorm en bak dit 15 minuten op 160 graden. In de tussentijd weekt u de gelatine 10 minuten lang in 6 eetlepels water.
  • Het vanillestokje afschrapen en met de kwark, de suiker en de slagroom tot schuim kloppen. Verwarm de gelatine met 2-3 eetlepels van de kwarkmassa in een pan tot hij goed is opgelost. Dan voegt u de rest van de kwarkmassa toe. Roer dit mengsel goed door elkaar om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  • Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze erdoorheen. Doe de crème in de taartvorm en zet het geheel minstens 1,5 uur in de koelkast. Voor het serveren garneren met verse aardbeien.

 

Nieuwsbrief

Of lees hier nog meer recepten:
> Heerlijke glutenvrije recept-ideetjes paasbrunch
> www.schaer.com/nl-nl/ro/recepten-en-menu
> Gezonde “Ferrero Rocher” chocolaatjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.