Groene thee voor een mooie winterdag

Celestial-Seasonings-groene-thee

De Betere Wereld test Celestial Seasonings

De Betere Wereld is altijd nieuwsgierig naar nieuwe duurzame producten en volgt de ontwikkelingen op de voet. Deze week test onze voltallige redactie Celestial Seasonings groene thee met citroen, honing en gingseng.
Celestial Seasonings staat bekend om de schattige berenplaatjes op de verpakking maar op dit doosje prijkt een paardje met mooie sinaasappelmanen. Een subtiele verwijzing naar één van de ingrediënten in deze thee: oranjebloesem. De thee heeft een duidelijke citroensmaak (ruikt ‘lekker, fris en kruiding’ volgens de redactie. ‘Prima geschikt voor de winter, lekker smaakje’). De groene thee is gemixt met witte thee waardoor een zachte smaak ontstaat. Een smaak waar ik persoonlijk de voorkeur aan geef, want groene thee vind ik vaak net iets te sterk, te rauw smaken. Bovendien is de mix mooi gekozen: citroen, honing, zoethout, gember, chichorei en Gingseng.

Door Lindy Bontenbal

Direct tradeGroene thee voor een mooie winterdag
Alle thee van het Amerikaanse merk Celestial Seasonings is caffeїnevrij en de ingredienten worden direct trade ingekocht. Dat betekent dat er rechtstreeks met de theeplantage-eigenaar zaken wordt gedaan, en de eigenaar als ook de arbeiders beter betaald worden. Een vorm van fair trade derhalve. De zakjes zijn gemaakt van natuurlijke vezels en door het ontbreken van touwtjes aan de theezakjes, wordt het milieu gespaard. Nu kan het even wennen zijn om theezakjes zonder touwtjes te gebruiken, maar met een lepeltje kun je het zakje er prima uit halen. De doosjes worden ook nog eens gemaakt van gerecycled papier. Een thee die je dus met een gerust hart kunt drinken.

Polyfenolen
Groene thee bevat anti-oxidanten. Hiervan wordt vaak gezegd dat het de vrije radicalen in ons lichaam tegen gaat, waardoor celveroudering voorkomen zou kunnen worden. Deze anti-oxidanten zijn zogenaamde polyfenolen en zouden ook een gunstig effect hebben op onder meer de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk.

Groene thee voor een mooie winterdag

Als groene thee niet helemaal jouw ding is, dan kun je bij Celestial Seasonings ook terecht voor andere smaken, zoals Wild Berry of Tension Tamer bijvoorbeeld.

Testoordeel
Een lekkere zachte thee die goed is voor de gezondheid. Vanwege de leuke verpakking ook een prima kerstcadeautje, bijvoorbeeld in een goodie bag.

www.celestialseasonings.com

Lees ook: Perziken voor het slapengaan

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *