Wat is de beste herbruikbare koffiebeker van 2024?

beste herbruikbare koffiebeker

Er is een hoop te doen in de afgelopen jaren om koffiebekers. Op bijvoorbeeld kantoor is het niet meer toegestaan om plastic- danwel kartonnen koffiebekers te gebruiken. Uiteraard met het oog op duurzaamheid; iets wat wij vanuit Debeterewereld.nl alleen maar toejuichen. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste herbruikbare koffiebeker van 2024. Onze top 5 van duurzame koffiebekers delen we graag met je in dit artikel!

Top 5 beste herbruikbare koffiebekers 2024:


1. Vatten® Premium RVS Koffiebeker

De Vatten® Premium RVS Koffiebeker is de beste herbruikbare koffiebeker van 2024. Deze koffiebeker is van RVS gemaakt, heeft een handige anti slip bodem en is drievoudig geïsoleerd. Het is hierdoor mogelijk om met deze herbruikbare koffiebeker lekker van warme koffie of thee te genieten. Wat wij ook erg fijn vinden, is de inhoud van 380 ml. Je kunt hierdoor ook grotere hoeveelheden drinken in deze koffiebeker doen. Wel zo handig als je op kantoor zit of als je onderweg bent. Sowieso is deze duurzame koffiebeker veelzijdig te gebruiken. Hij is vrij eenvoudig mee te nemen, hij past in een bekerhouder in je auto en is ook perfect op kantoor te gebruiken. Voor deze beste herbruikbare koffiebeker hoef je bovendien maar €34,95 te betalen. Een geweldige prijs; voor dit bedrag heb je ook nog eens de keuze uit maar liefst 14 kleuren!

2. GOAT Outdoor RVS Koffiebeker

De GOAT Outdoor RVS Koffiebeker is ook één van onze favorieten. Deze herbruikbare koffiebeker is ook van RVS gemaakt en heeft eveneens een inhoud van 380 ml. Deze inhoud biedt uiteraard veel mogelijkheden, zeker in combinatie met de isolatielaag. Deze laag zorgt ervoor dat koffie en thee langdurig warm blijft in deze koffiebeker. Een groot pluspunt vinden wij het feit dat deze herbruikbare koffiebeker 100% lekvrij is. Je kunt deze koffiebeker hierdoor altijd en overal gebruiken, waar je ook naar toe gaat of waar je ook zin in koffie hebt. Deze duurzame koffiebeker wordt in 5 kleuren aangeboden en kost je ongeveer €27. Een geweldige prijs met het oog op de samenstelling, de algehele kwaliteit en de prima isolerende werking. In de GOAT Outdoor RVS Koffiebeker blijft koffie tot 6 uur lang warm!

3. Loti Living Koffiebeker To Go

De Loti Living Koffiebeker To Go is de beste goedkope herbruikbare koffiebeker. Deze koffiebeker heeft een inhoud van 380 ml, kost slechts €19,95 en is van de gewenste duurzaamheid. Dit komt onder meer doordat ‘ie volledig van RVS gemaakt is. Dit materiaal zorgt in combinatie met de isolerende laag voor lekker warme koffie en thee. Ook vinden wij het ideaal dat je deze koffiebeker overal mee naar toe kunt nemen. Naar kantoor, naar een klant, tijdens een vakantie of tijdens een autorit. Deze duurzame koffiebeker is 100% lekvrij, ziet er stijlvol uit en wordt ook nog in 5 kleuren aangeboden. Dat is uiteraard niet het belangrijkste, maar maakt deze goedkope duurzame koffiebeker wel voor nog meer mensen interessant!

4. Castagnola Thermosbeker

€19,75
€21,95
Op voorraad
Bol.com

De Castagnola Thermosbeker is een geweldige herbruikbare koffiebeker. Deze koffiebeker heeft een handige deksel; deze kun je volledig loshalen, maar je kunt ook het drinktuitje hieruit laten klappen. Dankzij de dubbelwandige constructie blijft de inhoud heerlijk warm. De inhoud van 380 ml biedt uiteraard ook veel mogelijkheden. Deze duurzame koffiebeker is volledig van RVS gemaakt en is ook eenvoudig schoon te houden. Het feit dat ‘ie 100% lekvrij is, is uiteraard ook een fijne bijkomstigheid. Voor de Castagnola Thermosbeker hoef je overigens slechts €21,95 te betalen. Voor dit bedrag heb je ook nog de keuze uit 4 kleuren: blauw, groen, rood en zwart!

5. Mepal Ellipse isoleerbeker

Het team van Debeterewereld.nl is ook nog te spreken over de Mepal Ellipse isoleerbeker. Deze herbruikbare koffiebeker is van het A-merk Mepal en dat merk je aan alles. De koffiebeker is van een geweldige kwaliteit, is van hoogwaardig RVS gemaakt en is uiteraard 1005 lekvrij. Het merk Mepal heeft voor een inhoud van 375 ml gekozen; daarmee is ‘ie dus een héél klein stukje kleiner dan bovenstaande duurzame koffiebekers. Deze koffiebeker ziet er ook nog stijlvol uit, is overal te gebruiken en houdt koffie & thee langdurig warm. Dat komt door de combinatie van RVS en de dubbelwandige constructie. Al met al doe je een prima aankoop met deze duurzame koffiebeker van Mepal. En dat voor slechts €21,83!

Wat is een herbruikbare koffiebeker precies?

Een herbruikbare koffiebeker is niks meer dan een duurzame koffiebeker. Het is een koffiebeker die je keer op keer kunt gebruiken, zolang je ‘m maar goed schoonhoudt. De betere varianten zijn gelukkig allemaal in de vaatwasser te reinigen.

Zo’n beker wordt ook vaak beschreven als een koffiebeker to go, een isoleerbeker of een thermosbeker. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de inhoud langdurig warm blijft. Ideaal als je op elk gewenst moment van de dag van koffie of thee wilt genieten!

Wat zijn de voordelen van een herbruikbare koffiebeker?

Een herbruikbare koffiebeker brengt talloze belangrijke voordelen met zich mee:

 • Ideaal voor het milieu. Een herbruikbare koffiebeker is ideaal voor het milieu, puur doordat je geen koffiebekers van karton of plastic meer hoeft te gebruiken. Met een duurzame koffiebeker ontstaat er dus veel minder afval. Daar houden we bij Debeterewereld.nl van!
 • Ideaal voor warme drankjes. Een herbruikbare koffiebeker is ideaal voor warme drankjes. Zowel voor koffie als voor thee. De koffiebeker heeft namelijk een isolerende werking, waardoor de warme drankjes langere tijd echt warm blijven. Bij sommige koffiebekers blijven de drankjes tot wel 6 uur lang warm. Perfect!
 • Eenvoudig en overal te gebruiken. De betere herbruikbare koffiebekers zijn eenvoudig en overal te gebruiken. Dit komt doordat ze 100% lekvrij zijn, doordat ze relatief compact zijn en doordat ze dus de warme drankjes perfect warm houden. Voordat je het doorhebt, gebruik je elke dag je duurzame koffiebeker.
 • Zeer lange levensduur. Kies je voor de beste herbruikbare koffiebeker uit onze top 5? Dan ben je van een zeer lange levensduur verzekerd. De koffiebeker is namelijk van RVS gemaakt; één van de meest robuuste materialen. Dankzij dit materiaal geniet je van een zeer lange levensduur en dus ook van de gewenste isolatie.
 • Eenvoudig te reinigen. Maak je elke dag gebruik van je herbruikbare koffiebeker, bijvoorbeeld op kantoor? Dan is het des te prettiger dat je een herbruikbare koffiebeker eenvoudig kunt reinigen. Dit kun je even met water en een afwasborstel doen, maar je kunt ook je vaatwasser gebruiken.
beste herbruikbare koffiebeker

Hoe vind je de beste herbruikbare koffiebeker?

Al met al zijn wij bij Debeterewereld.nl groot fan van een herbruikbare koffiebeker. Dit is nou echt een geweldig voorbeeld van een duurzaam herbruikbaar item.

Wil je ook van bovengenoemde voordelen genieten? Dan raden wij je aan om tussen bovenstaande 5 herbruikbare koffiebekers een goede vergelijking te maken. Daarbij is ons advies om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Materiaal

De beste herbruikbare koffiebeker moet van RVS gemaakt zijn. Ja, dit bepalen wij inderdaad! RVS is zeer robuust, werkt perfect isolerend en gaat zeer lang mee. Je geniet hierdoor dus op twee fronten van de gewenste duurzaamheid.

Wil je liever voor een herbruikbare koffiebeker van een ander soort materiaal gaan? Dan raden wij je dat toch graag af. Met roestvrijstaal geniet je echt van alle gewenste voordelen en de gewenste duurzaamheid.

Inhoud

Bij het uitkiezen van een herbruikbare koffiebeker moet je goed op de inhoud letten. Een inhoud van 380 ml is eigenlijk gangbaar te noemen; dat hebben bijna alle herbruikbare koffiebekers uit onze top 5.

Ben je nou meer fan van grote hoeveelheden koffie of thee? Dan kun je uiteraard voor een grotere herbruikbare koffiebeker kiezen. Des te groter de inhoud, des te groter de koffiebeker uiteraard wordt. Hierdoor past ‘ie wellicht niet meer in de bekerhouder in je auto.

Deksel

Wij raden je ook aan om goed naar de deksel van de herbruikbare koffiebeker te kijken. Ga goed na of de deksel 100% lekvrij is en of deze over een handige drinktuit beschikt. Ga ook goed na of je de deksel makkelijk van de koffiebeker los kunt halen. Dit is, wat ons betreft, zeer wenselijk en praktisch.

Samenstelling

Bij een herbruikbare koffiebeker zou je goed naar de algehele samenstelling moeten kijken. Hiermee doelen wij onder meer op de volgende punten:

 • Bodem. Idealiter beschikt een duurzame koffiebeker over een antislip bodem. Dit komt het gemak en ook de veiligheid alleen maar ten goede.
 • Behuizing. Ga goed na of de herbruikbare koffiebeker over een dubbelwandige behuizing beschikt. Met het oog op het warm houden van de koffie of thee is dit zeer wenselijk. Check daarbij ook direct hoe lang de beker de koffie of thee op temperatuur kan houden.
 • Afmetingen. Een inhoud van 380 ml staat niet altijd gelijk aan dezelfde afmetingen. Sommige herbruikbare koffiebekers zijn breder of hoger dan vergelijkbare varianten. Kijk daarom even goed naar de afmetingen en stem dit op het gewenste gebruik af.

Kleurstelling

De kleur is wat ons betreft niet super belangrijk, maar kan wel de doorslaggevende factor zijn. Wij raden je daarom aan om even goed naar de kleurstelling te kijken. Wat ons hierbij vooral aanspreekt, is dat je bij de betere herbruikbare koffiebekers uit meerdere kleuren kunt bestellen. Toch wel ideaal.

Kwaliteit & merk

Ga voor de beste herbruikbare koffiebeker die je tegenkomt. Dat is onze beste tip met het oog op de kwaliteit. Daarbij raden wij je ook aan om altijd te kiezen voor een variant van een A-merk. Onder meer Mepal, Brabantia, GOAT en Vatten leveren de gewenste kwaliteit.

Prijs

Tot slot kún je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vinden wij echter minder belangrijk, vanwege de volgende redenen:

 • Voor kwaliteit moet je betalen. Kies voor de beste herbruikbare koffiebeker die jou het meeste aanspreekt, ongeacht wat je hier precies aan kwijt bent.
 • Je geniet jarenlang van een herbruikbare koffiebeker. De betere herbruikbare koffiebekers gaan probleemloos jarenlang mee. Deze koffiebekers zijn van een top kwaliteit en dus het absolute toppunt van duurzaamheid.
 • Een bijdrage aan het milieu leveren is onbetaalbaar. Met de beste herbruikbare koffiebeker lever je een onbetaalbare bijdrage aan het behoud van onze aardbol. Daarvoor maakt het dus niet of je nou €20 of €30 moet betalen.

Veelgestelde vragen over herbruikbare koffiebekers

Hoe kies je de beste herbruikbare koffiebeker voor dagelijks gebruik?

Bij het kiezen van een herbruikbare koffiebeker voor dagelijks gebruik, let je op de materiaalkeuze, isolatie-eigenschappen, en de grootte. Een beker van roestvrij staal of keramiek houdt je drankje langer warm en is duurzaam. Zorg ervoor dat de beker goed isoleert om je koffie op temperatuur te houden en dat deze past onder je koffiezetapparaat. Kies ook een model met een goed afsluitbaar deksel om lekken te voorkomen tijdens het reizen.

Wat zijn de milieuvoordelen van het gebruik van een herbruikbare koffiebeker?

Door een herbruikbare koffiebeker te gebruiken, verminder je de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt door wegwerp koffiebekers, die vaak niet recyclebaar zijn vanwege de plastic coating die het papier waterdicht maakt. Dit vermindert de afvalstroom en de vraag naar nieuwe materialen voor de productie van wegwerpbekers, wat helpt bij het verminderen van de algehele milieu-impact en de uitstoot van broeikasgassen.

Hoe onderhoud je een herbruikbare koffiebeker om hem schoon en geurvrij te houden?

Om je herbruikbare koffiebeker schoon en geurvrij te houden, was je deze na elk gebruik grondig met warm zeepwater. Voor een diepe reiniging kun je af en toe een mengsel van azijn en water gebruiken of een beetje bakpoeder om hardnekkige vlekken en geuren te verwijderen. Als je beker vaatwasmachinebestendig is, kun je hem ook in de vaatwasser plaatsen voor gemakkelijke reiniging.

Kan een herbruikbare koffiebeker invloed hebben op de smaak van je koffie?

De meeste herbruikbare koffiebekers zijn ontworpen om geen smaken of geuren op te nemen, maar het materiaal kan soms wel een verschil maken. Roestvrijstalen bekers kunnen soms een metaalachtige smaak afgeven als ze niet goed onderhouden worden. Keramische en glazen bekers zijn vaak de beste keuze voor het behouden van de pure smaak van koffie, omdat ze geen geuren of smaken absorberen.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *