Wat is de beste herbruikbare waterfles van 2024?

Beste herbruikbare waterfles

Het belang van voldoende water drinken is inmiddels duidelijk gemaakt. Het menselijk lichaam heeft zo’n 2 liter water per dag nodig, dus zorg ervoor dat je echt elke dag voldoende drinkt. Om dit makkelijker voor jezelf te maken, heb je een goede waterfles nodig. Kies idealiter altijd voor een herbruikbare waterfles. Met de beste herbruikbare waterfles drink je probleemloos voldoende op een dag en ben je ontzettend duurzaam bezig. Het testpanel van Debeterewereld.nl deelt graag hun bevindingen met je over de beste herbruikbare waterflessen van 2024.

Top 5 beste herbruikbare waterflessen 2024:

1. Dopper Original Drinkfles

De Dopper Original Drinkfles is de beste herbruikbare waterfles van 2024. Dit mag geen verrassing zijn, aangezien Dopper hét merk is in de wereld van waterflessen. Dit merk zorgt voor de gewenste kwaliteit, duurzaamheid en gemak. Daar is bij deze waterfles ook absoluut sprake van. Deze waterfles is van duurzame materialen gemaakt, gaat probleemloos jarenlang mee en heeft een inhoud van 450 ml. Drink 4 á 5 keer op een dag deze drinkfles leeg en je hebt voldoende water gedronken. Deze drinkfles is ook nog eens in 20 kleuren te verkrijgen, is in de vaatwasser te reinigen en beschikt over een handige draaidop. Wat ons ook nog aanspreekt, is dat de fles zelf van gerecycled materiaal gemaakt is. En kies je voor de aanschaf van deze beste herbruikbare waterfles? Dan draag je indirect bij aan projecten voor schoon drinkwater in Nepal. Voldoende reden dus om slechts €14,95 aan deze beste herbruikbare waterfles uit te geven.


2. Bodhi Tree Waterfles 1 Liter

De Bodhi Tree Waterfles 1 Liter is ook een geweldige herbruikbare waterfles. Dit komt onder meer doordat ‘ie 100% BPA vrij is, doordat ‘ie een inhoud van 1 liter heeft en doordat ‘ie in 6 kleuren aangeboden wordt. Het testpanel van Debeterewereld.nl is vooral over de inhoud van 1 liter te spreken. Door deze forse inhoud hoef je ‘m maar één keer per dag bij te vullen. Met de handige dop is deze drinkfles met één hand te openen, geniet je van de gewenste lekvrijheid en is de herbruikbare waterfles makkelijk bij te vullen. Met dank aan de handige lus is deze waterfles ook nog eens eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Voor de Bodhi Tree Waterfles 1 Liter betaal je overigens maar €22,95. Een geweldige prijs met het oog op de samenstelling en de toch wel forse inhoud van 1 liter.


3. Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen

De Lekro Waterfles met Tijdmarkeringen is de beste herbruikbare waterfles met tijdmarkering. Dankzij deze markering hou je gedurende de dag precies bij hoeveel je nog moet drinken. De tijdmarkeringen draagt hierdoor bij aan het feit dat je dagelijks voldoende water drinkt. Deze waterfles heeft een inhoud van 1 liter, beschikt over een handig systeem om ‘m lekvrij te houden en is ook nog van een fruit filter geschikt. Het is hierdoor mogelijk om een lekker smaakje aan het water toe te voegen. Deze waterfles is ook nog eens tof om te zien, wordt in 6 kleurstellingen aangeboden en kost je slechts €24,95. Een geweldige prijs voor deze herbruikbare waterfles met tijdmarkeringen!


4. CamelBak Eddy+ Drinkfles

Met de CamelBak Eddy+ Drinkfles doe je ook een geweldige aankoop. Deze herbruikbare waterfles kost je slechts €16,19 en heeft een inhoud van 750 ml. Dit is, wat ons betreft, de ideale inhoud. De waterfles is hierdoor niet overdreven groot, terwijl je ‘m maar twee keer op een dag bij hoeft te vullen. Ideaal dus! Verder is deze herbruikbare waterfles van een uniek rietje voorzien. Dit rietje laat tot 25% meer water per slok door, waardoor je onbewust meer water op een dag drinkt. Deze herbruikbare waterfles beschikt over een handige dop aan de bovenzijde, is in 11 kleuren te verkrijgen en is dus opvallend voordelig. Uiteraard geniet je ook met deze herbruikbare waterfles van de gewenste lange levensduur!


5. The Verge® Luxe RVS Thermosfles

Onze top 5 sluiten we graag met de The Verge® Luxe RVS Thermosfles af. Dit is een vrij unieke herbruikbare waterfles, aangezien ‘ie van een thermoslaag voorzien is. Je kunt hierdoor warme drankjes perfect warm houden in deze waterfles. Ideaal en dit komt uiteraard de veelzijdigheid ook alleen maar ten goede. Doordat deze herbruikbare waterfles van RVS gemaakt is, gaat ‘ie probleemloos jarenlang mee. Hij is ook te reinigen in de vaatwasser, is volledig BPA vrij en is 100% lekdicht. In combinatie met de inhoud van 650 ml zorgt dit voor een bijzonder interessant geheel.


Wat is een herbruikbare waterfles precies?

Een herbruikbare waterfles is de tegenhanger van de plastic flesjes water. De flesjes water van plastic belanden in de natuur, zijn moeilijk te recyclen en tasten hierdoor onze prachtige aardbol aan. De herbruikbare waterflessen doen juist het tegenovergestelde.

Zo’n waterfles is in principe oneindig lang te gebruiken. Je hoeft ‘m alleen maar regelmatig schoon te maken en verder heb je nergens omkijken naar. Door van zo’n waterfles gebruik te maken, voorkom je dat je de plastic flesjes water moet gebruiken. Daarmee voorkom je dus dat deze flesjes water in de natuur terechtkomen. In combinatie met de lange levensduur van herbruikbare waterflessen zorgt dit voor de gewenste duurzaamheid!

Wat zijn de voordelen van een herbruikbare waterfles?

Aan elk individu raden wij een goede herbruikbare waterfles van harte aan. Dat heeft onder meer met deze voordelen te maken:

  • De waterfles gaat lang mee. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van de flesjes water van plastic. Die plastic flesjes zijn hoogstens een paar keer te gebruiken, waarna ze moeilijk te recyclen zijn. Door bewust voor een herbruikbare waterfles te kiezen, breng je je ecologische voetafdruk dus aanzienlijk omlaag.
  • Ontzettend milieuvriendelijk. De betere herbruikbare drinkflessen zijn erg vriendelijk voor het milieu. Dit komt dus doordat ze lang mee gaan, maar ook doordat ze veelal van gerecyclede materialen gemaakt zijn. De ideale combinatie voor het milieu, de natuur en onze aardbol.
  • Eenvoudig mee te nemen. Een goede herbruikbare waterfles is 100% lekdicht en van een handige dop voorzien. Ook zijn de meeste varianten van een handige draaglus voorzien. Het gevolg is dat je een herbruikbare waterfles eenvoudig overal mee naar toeneemt. Dit zorgt er des te meer voor dat je dagelijks voldoende water drinkt!
  • Handige extra’s. Kies je voor één van bovenstaande herbruikbare waterflessen? Dan geniet je ook nog van handige extra’s. Denk hierbij aan een handig rietje in de fles, aan de tijdmarkeringen of aan vaatwasmachinebestendigheid. Door dergelijke extra’s is het nóg meer genieten van een herbruikbare waterfles!
Beste herbruikbare waterfles

Hoe vind je de beste herbruikbare waterfles?

Het mag duidelijk zijn: je hebt ontzettend veel aan een goede herbruikbare waterfles. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt, maar ook met het oog op de duurzaamheid. Op dat laatste zijn wij bij Debeterewereld.nl uiteraard uiterst gek. Vandaar ook dat wij je graag informeren over de beste herbruikbare waterfles.

Dit doen we ook nog in deze koopgids. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, waarmee je snel de beste herbruikbare waterfles voor in jouw situatie vindt.

Inhoud

Je hebt sowieso met de inhoud van de waterfles te maken. Denk je voldoende te hebben aan een inhoud van 450 ml? Of heb je toch liever een waterfles met een inhoud van 1 liter? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de varianten waar je op dit moment voor kunt kiezen.

Wij raden je vooral aan om naar het gewenste gebruik te kijken. Waar en wanneer wil je je herbruikbare waterfles gebruiken? Als je ‘m vooral op één vaste plek wilt gebruiken, is een grotere waterfles herbruikbaar handig. Als je ‘m op meerdere locaties wilt gebruiken, kun je wellicht beter kiezen voor een iets compactere variant.

Samenstelling

Je hebt ook met de samenstelling van de herbruikbare waterfles te maken. Zo kun je voor de Dopper variant kiezen, waarbij je het water ‘gewoon’ vanuit de dop drinkt. Je kunt ook voor een andere variant kiezen, waarbij je het water via een rietje drinkt. Beide varianten brengen zo hun eigen voordelen met zich mee, dus bepaal op dit gebied vooral waar je eigen voorkeur naar uitgaat.

Materiaal

Je kunt ook even goed naar het materiaal van de herbruikbare waterfles kijken. Idealiter is de waterfles robuust en dus van stevig materiaal gemaakt. Maar je kunt ook bewust voor een herbruikbare waterfles van gerecycled materiaal kiezen. Dat is uiteraard nóg duurzamer en milieuvriendelijker!

Let sowieso even goed op de aanwezigheid van BPA. Elke goede waterfles herbruikbaar is 100% BPA vrij, dus kies daar sowieso voor!

Opties

Het is ook verstandig om goed naar mogelijke opties van de herbruikbare waterfles te kijken. Een goed voorbeeld hiervan is de vaatwasserbestendigheid. Dit maakt het des te makkelijker om de waterfles goed schoon te houden. En daardoor geniet je nóg langer van je herbruikbare waterfles.

Een ander goed voorbeeld is een isolerende werking. Wil je koffie of thee vanuit je herbruikbare waterfles drinken? Dan heb je baat bij een isolerende waterfles. 

Kwaliteit

Ga puur voor de beste herbruikbare waterfles die je kunt vinden. Met het oog op de kwaliteit is dat de beste tip die wij voor je in petto hebben. Zo’n waterfles gaat lang mee, waardoor je dus van de gewenste duurzaamheid verzekerd bent. Dat is precies wat je wilt, niet waar?

Daarnaast adviseren wij je om goed naar het merk te kijken. Kies idealiter voor een waterfles van een A-merk, zoals Dopper, Bodhi, Lekro, The Verge en CamelBak.

Prijs

Tot slot kun je nog naar de prijs van de herbruikbare waterfles kijken. Dit vinden wij zelf om twee redenen minder belangrijk:

  • Voor kwaliteit moet je betalen. Het is daardoor logisch dat je voor de beste herbruikbare waterfles net iets meer geld kwijt bent.
  • Een goede waterfles herbruikbaar gaat lang mee. Het is hierdoor helemaal niet erg om bijvoorbeeld eenmalig €20 of €30 uit te geven. Deze relatief kleine investering levert je de gewenste duurzaamheid en het gewenste gemak op!

Veelgestelde vragen over herbruikbare waterflessen

Hoe maak je een herbruikbare waterfles effectief schoon?

Om je herbruikbare waterfles schoon te maken, gebruik je warm water en een mild afwasmiddel. Gebruik een flessenborstel om de binnenkant grondig te schrobben, vooral als je fles een smalle opening heeft. Spoel de fles na het wassen goed uit om zeepresten te verwijderen. Laat de fles ondersteboven drogen om ophoping van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een herbruikbare waterfles ten opzichte van wegwerpflessen?

Het gebruik van een herbruikbare waterfles vermindert je milieu-impact door minder plastic afval te produceren. Het is ook kosten effectiever op de lange termijn in vergelijking met het kopen van wegwerpflessen. Bovendien behouden veel herbruikbare flessen de temperatuur van je drankje, of het nu warm of koud is, beter dan wegwerpflessen.

Kun je alle soorten drankjes in een herbruikbare waterfles bewaren?

Hoewel je technisch gezien bijna elk type drankje in een herbruikbare waterfles kunt bewaren, is het belangrijk om te overwegen of de fles geschikt is voor de inhoud. Sommige materialen, zoals sommige kunststoffen of bepaalde metalen, kunnen reageren met zure dranken zoals vruchtensappen of sportdranken. Gebruik voor deze dranken een fles die gemaakt is van niet-reactieve materialen zoals roestvrij staal of glas.

Hoe kies je de beste herbruikbare waterfles voor jouw behoeften?

Bij het kiezen van een herbruikbare waterfles, overweeg de grootte, het materiaal en het ontwerp op basis van je dagelijkse activiteiten. Als je veel sport, kies dan een fles met een grote opening voor snel drinken en eenvoudig bijvullen. Als je vaak onderweg bent, kies dan een fles die goed in je tas of autohouder past. Materialen zoals roestvrij staal zijn duurzaam en behouden de temperatuur van je drankje, terwijl glas en sommige kunststoffen lichter kunnen zijn en geen smaken absorberen.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *