Inspiratiemiddag biodynamische landbouw en voeding

demeter

Donderdagmiddag 18 sept 2014 - Kunsthal Rotterdam

“Alchemie van het Alledaagse”.

‘Wat werkt is waar’. Daar waar de intensieve landbouwsystemen leiden tot ernstige verstoringen in ons milieu, neemt de nieuwsgierigheid vanuit de samenleving naar succesvolle ‘dwarsdenkers’ toe. Biodynamische bedrijven vallen vaak in de prijzen qua bedrijfsvoering en productkwaliteit. Waar komt deze creativiteit vandaan?

Het is dit jaar 90 jaar geleden dat Rudolf Steiner met zijn landbouwcursus de impulsen voor een nieuwe vorm van landbouw gaf. We nodigen boeren, verwerkers, handelaren, retailers en geïnteresseerde consumenten en studenten uit voor dit symposium om verder te werken aan de creativiteit en innovatie op het eigen bedrijf.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Demeter, de BD-Vereniging en Warmonderhof. Dagvoorzitter: Luc Ambagts, BD-Vereniging.

Programma
13.30 uur Ontvangst en ontmoeting met koffie en thee.
14.00-14.15 uur Bijzonder hoogleraar organische architectuur Pieter van der Ree spreekt ter introductie over de tentoonstelling over Rudolf Steiner.
Pieter van der Ree: “Mij fascineert hoe je vruchtbare ideeën vindt en omzet in de werkelijkheid. De werkelijkheid moet steeds ‘bevrucht ’worden. Maar hoe ontwikkel je vruchtbare ideeën? Wat voor houding vraagt dat? Uit welke innerlijke houding zijn Steiner ‘s ideeën geboren?
14.15-15.15 uur Bezoek tentoonstelling Alchemie van het Alledaagse en mogelijkheid tot bezoek aan de bijenvolken op het dak van de Kunsthal met Odin- imker Jos Willemse.
15.15-15.45 uur Presentatie Demeter monitor 2013 door directeur Stichting Demeter Bert van Ruitenbeek: Wat zijn de cijfers en trends in de biodynamische landbouw en handel?
15.45-16.45 uur Oprichter en docent Landgoed Kraaybeekerhof Michiel Rietveld geeft een inspirerende lezing over de landbouwcursus als scholingsweg.
16.45-17.15 uur Gesprek met hedendaagse vernieuwers in de BD beweging over hun inspiratie: Piet van IJzendoorn over bodemvruchtbaarheid, Rob van Paassen over biodiversiteit in de kas en Henk Bunskoek over de invloed van bijen op het bedrijf.
17.15-18.00 uur Workshops collegiale inspiratie met de praktijkvernieuwers over creativiteit en vernieuwing in je eigen situatie of een workshop over inspraak en democratie rondom het Demeter keurmerk.
18.00-18.10 uur “Hoe neem je inspiratie mee naar huis?” door Pieter van der Ree
18.10-19.00 uur Borrel en hapjes ter afsluiting.

Aanmelding
Via: www.bdvereniging.nl/relatiedag of via Demeter: info@stichtingdemeter.nl
65 euro (excl. BTW) per persoon inclusief hapjes en drankjes.
Leden van de BD-Vereniging en de Antroposofische Vereniging en licentiehouders van het Demeter keurmerk krijgen 25 euro korting. Studenten van de Warmonderhof: graag aanmelden via Ruud Hendriks.

Lees ook:
>  Expositie over antroposoof Rudolf Steiner in de Kunsthal

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *