Instock Granola van bierbostel in een nieuw jasje én met een nieuwe smaak

Instock lanceert een vernieuwde granola lijn waarmee voedselverspilling op de kaart wordt gezet. De ontbijtgranen gemaakt van bierbostel zijn vanaf nu ook in de smaak kokos, chocolade en noten te verkrijgen. Een kleine make-over kon uiteraard niet uitblijven.

                 

Ook de klassieker in de smaak amandel, honing, kaneel (links) heeft een kleine upgrade gekregen.
Dankzij de toevoeging van spelt pops heeft de granola een extra krokante bite.

Van bier naar granola

In samenwerking met Brouwerij Troost bracht Instock eerder al Pieper Bier en
Bammetjes Bier uit. De biertjes worden gemaakt van aardappelen en boterhammen die anders verspild zouden worden. Tijdens het brouwen blijft er echter een moutrestant over, genaamd bierbostel. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. En dat terwijl het ontzettend voedzaam is! Door hier granola van te maken, krijgt ook de reststroom van bier zelf een goede bestemming.
Zo wordt er echt niets meer verspild. “De circulaire economie is de toekomst, wij willen graag laten zien wat voor mooie producten er nog te maken zijn van reststromen zoals bierbostel”, aldus Selma Seddik van Instock.

Vezelrijk en bron van eiwitten

De combinatie van bierbostel, havervlokken, gepofte speltkorrels, knapperige zaden en pitten is dus niet alleen verantwoord, maar ook nog eens heel smaakvol. Daarnaast is het bierbostel hartstikke vezelrijk en een geweldige bron van eiwitten. Instock Granola wint het – dankzij de bierbostel als ingrediënt – met grote afstand van de andere verantwoorde granola’s in het schap (zie diagram hieronder). Dat is een dubbel goed begin van je dag!

Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Benieuwd naar de granola’s? Beide varianten staan in de schappen van 145 Albert Heijn supermarkten in Nederland en België. Op die manier kunnen nog meer mensen hun steentje bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling.

Bring Your Own Bag

Om het verpakkingsmateriaal te beperken, zorgt Instock voor een zero-waste alternatief in de drie restaurants. Op de bar bij Instock Amsterdam staat een heuse granola dispenser voor je klaar, waarmee je 350 gram granola kan tappen voor in jouw zelf meegebrachte potje of bakje.

Achtergrond Instock

Instock is in juni 2014 opgericht door vier werknemers van Albert Heijn. Zij werden dagelijks geconfronteerd met voedselverspilling en besloten samen een plan te maken om dit tegen te gaan. Inmiddels zijn er drie restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, een foodtruck, een productlijn en een online B2B marktplaats genaamd InstockMarket.nl. Inmiddels hebben ze al ruim 700.000 kilo eten gered.

 

 

Lees ook:

Sportief, vegan of veggie? Met biotona blijf je fit en gezond!

Fit en gezond blijven? Zo doe je dat!

Waarom daten erg gezond is voor mensen

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *