Kliek&Co: Begin 2015 goed!

kliek&co

1 Maand lang geen kliekjes in je kliko!

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 40kg per jaar aan bruikbaar eten weg. Per persoon. Dat is al snel een dikke €400,- per huishouden. Zoveel voedsel weggooien, dat is niet alleen slecht voor het milieu maar óók voor je portemonnee.

2014 is uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling door o.a. het Ministerie van Economische Zaken en Universiteit Wageningen. De Kliek&Co challenge sluit hier bij aan en wil dat de aandacht voor voedselverspilling niet stopt aan het einde van het jaar. En nodigt daarom huishoudens in heel Nederland uit vanaf 1 januari 2015 een maand lang geen bruikbaar voedsel te verspillen.

kliek&co-banaan

Wie zijn wij?
5 enthousiaste dames die dit niet meer van deze tijd vinden. We zijn daarom de Kliek&Co Challenge gestart.
Onze uitdaging: ervoor zorgen dat op 31 januari 2015 minstens 1.500 huishoudens een maand lang geen bruikbaar voedsel weggegooid hebben. Geen kliekjes, geen overtollig eten, echt helemaal niets.

De uitdaging
Wij roepen hierbij alle huishoudens van Nederland op 2015 goed te beginnen en mee te doen aan de KLIEK&CO challenge.  Eén maand lang de uitdaging aan te gaan en geen bruikbaar eten te verspillen. Moeilijk? Om je te helpen, staan wij als Kliek&Co je de hele maand met raad en daad bij. We sturen je de hele maand 3 keer per week een e-mail met slimme tips, inspiratie en creatieve recepten.

Wat levert het op?
Doe mee aan deze challenge en ontdek op een positieve manier hoeveel bruikbaar voedsel je zonder na te denken weggooit. Realiseer je hoe makkelijk je dat kunt voorkomen. Hoe je als consument het verschil kunt maken. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Meedoen?
Meedoen is natuurlijk gratis. Ruim 850 deelnemers zijn de uitdaging al aangegaan. Opgeven kan tot 1 januari 2015 via www.kliekenco.nl.

Kijk voor meer informatie op www.kliekenco.nlFacebook Community van Kliek & Co en Twitter. Of bekijk ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZfotvuGHqJo

Of vul deze kaart in:

kliek&co-aanmelden

 

Lees ook:
> Getest: Tisserand, voor een heerlijk geurend huis
> Solar Jar: een glas vol zon! (Win!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *