Hét lekkerste vegan lifestyle festival van NL!

vegfest

28-29 oktober, Jaarbeurs Utrecht

Hét Vegan Festival van Nederland vindt op 28 en 29 oktober plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Alweer voor het vierde jaar op rij kunnen de gasten komen genieten van VegFestNL.

Met een uniek aanbod aan sprekers, verdeeld over vijf sprekerszalen. Een zeer diverse en uitgebreide productmarkt in de Expozaal. Kookdemonstraties, kunstverkoop en nog heel veel meer. En ondertussen kunnen gasten genieten van de muziek van Vegan DJ Cor Sangers die alweer voor het derde jaar op rij speciaal voor VegFestNL vanuit Oostenrijk naar Nederland komt.

 

Vegan is een complete lifestyle én hip

Veganisme draait om zoveel meer dan eten. Vaak begint het daar wel mee, maar uiteindelijk is het een totale lifestyle. “Ja maar, je schoenen zijn toch ook van leer”, krijgt menig vegetariër te horen. Vaak is dat het geval, maar op VegFestNL kun je komen kennismaken met schoenen, kleding, tassen en nog veel meer, allemaal vrij van dierlijke producten. Veganistisch leven is niet alleen hip en trendy, het is ook enorm duurzaam. Het aantal veganisten wereldwijd zal de komende jaren snel toenemen. De nationale en internationale markt speelt hier op in en steeds meer bedrijven, waaronder multinationals, bieden veganistische opties.

Wat is er allemaal te beleven?

Producten op VegFestNL zijn zo eerlijk mogelijk geproduceerd. Het is belangrijk dat er goed met mens, dier en milieu wordt omgegaan. Duurzaamheid speelt dan ook een belangrijke rol in het totale productieproces.
Voor het eerst komen er dit jaar drie sprekers uit Amerika over naar Nederland om te spreken op VegFestNL. Partnerorganisatie VeganEvents.nl heeft Christopher Sebastian McJetters uitgenodigd. McJetters is een strijder voor gelijke rechten voor mens en dier. In zijn zeer inspirerende en compassievolle lezingen bespreekt hij onder andere de oorzaken en gevolgen van specisisme, acisme, klassenstrijd en seksisme voor individuele mensen en de samenleving als geheel en de rol die wij daar allen in kunnen spelen om dit te verbeteren. Ook Eric Brent en Ken Spector behoren tot de sprekers; zij zijn de oprichters van het wereldberoemde platform HappyCow, een website waar veganisten wereldwijd via een app kunnen vinden welke restaurants vegan opties aanbieden.
Naast de internationale sprekers is er een lange lijst sprekers met een even lange lijst verschillende onderwerpen. Van jong tot oud zal er wat te beleven zijn. De doorgewinterde veganist zal zijn hart op kunnen halen op VegFestNL, maar ook als je nog nooit een vegan hebt ontmoet en het eigenlijk een beetje raar vindt zul je je welkom voelen op de beursvloer. Wie houdt er nou niet van taartjes, chocolade en snoep (met of zonder suiker).

Uitreiking Vegan Awards

Op zondagavond zullen de felbegeerde vegan awards worden uitgereikt op het hoofdpodium in de Expozaal. Wie zal deze awards dit jaar hebben gewonnen, dat weten ze op dit moment alleen bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.
Voor meer informatie kun je terecht op

www.vegfest.nl

Meer vegan?

Efteling meest toegankelijke pretpark voor veganisten
Bio, vegan chocolade met natuurlijke suikervervangers

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *