Minder verspilling met kleinere groente

Kleinere huishoudens hebben behoefte aan kleinere groente om zo minder voedsel te verspillen. Daarbij groeit de vraag naar biologisch en onverpakt. Dit laat onderzoek van groenten- en fruitdistributeur The Greenery en groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan zien. Deze consumentenbehoeften zijn uitgewerkt in een retailconcept met een kleiner formaat groente voor o.a. spitskool, kropsla en broccoli . Recent is er een pilot gestart met de verkoop van deze groente in de nieuw geopende Jumbo Foodmarkt in Leidschendam.

Consumentenonderzoek, uitgevoerd door The Greenery en Rijk Zwaan, laat zien dat kleinere groente een manier kan zijn om minder groente te verspillen. Beide bedrijven zijn de uitdaging aangegaan en brengen nu als pilot een assortiment van zo’n 20 kleinere groenten, waaronder spitskool, broccoli en sla, op de markt. Deze groente heeft niet alleen een kleiner formaat dan de standaard variant, maar is ook nog eens biologisch en onverpakt verkrijgbaar. Dit nieuwe groenteconcept wordt ‘Little & Fresh’ genoemd. De verwachting is dat de pilot snel uitbreidt.

Kleine groenterassen

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan zet al een aantal jaar in op de ontwikkeling van kleinere groentenrassen. “Het klinkt misschien eenvoudig om kleinere groente te ontwikkelen, maar niet elk groentenras is hiervoor geschikt. Bovendien willen telers, retailers en consumenten een uniform product. Met veredeling hebben wij een aantal groenterassen kunnen ontwikkelen die voldoen aan alle eisen en kleiner zijn. Op deze manier spelen we in op de consumentenbehoefte en hoeven consumenten hopelijk minder groente weg te gooien”, vertelt Heleen Bos, Specialist Marketing Organics bij Rijk Zwaan.

Uniek ketenproject

The Greenery werkt vraag gestuurd en verbindt partijen in de keten. “Samen met Rijk Zwaan en de telers van Naturelle hebben we een uniek ketenproject opgezet waarbij de gehele keten, van zaadleverancier tot en met de consument, is aangesloten. Naast alle inzichten geeft dit ook veel energie,” geeft Harm-Jan Eikelenboom, Marketing Manager bij The Greenery trots aan. “Met ‘Little & Fresh’ willen we een verdere bijdrage leveren aan het verhogen van de consumptie van biologische groenten en fruit en het verduurzamen van onze samenleving. Het concept wordt de komende periode verder geoptimaliseerd aan de hand van de reacties van de consumenten en de inzichten uit de keten.”

Lees ook:

Droogovens: Goedkoopste manier om groente en fruit te bewaren!

Groentesap van Frecious (met korting)

Hoe kom je aan je dagelijkse portie groente?!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.