Moringa Oleifera: Thee van een wonderboom

Je zal misschien nog nooit van Moringa Oleifera gehoord hebben, maar toch kom je de blaadjes vaak tegen in een kruidenthee. Moringa is namelijk een superfood. De Moringa Oleifera is een boom die je vooral in Curacao, Afrika, Azië en her en der in Europa tegen komt. Ze noemen het ook wel de wonderboom.

Van deze boom kan namelijk alles gebruikt worden. Blaadjes, zaadjes, schors en zelfs het hout van de boom. Het wordt dan in natuurwinkels ook veel verkocht in poedervorm. Deze poeder is gemaakt van gemalen blaadjes van de boom en is een natuurlijke multivitamine. De moringa oleifera bevat onder andere veel calcium, fosfor, ijzer, antioxidanten, vitamine C en ga zo maar door.

Natuurlijk geneesmiddel

De Moringa Oleifera wordt niet voor niets de ‘wonderboom’ genoemd. Het is namelijk een boom die vele ingrediënten voor natuurlijke geneesmiddelen bevat. Zo zou het ons bijvoorbeeld bijstaan in de genezing van maagzweren en diarree. In sommige landen wordt hier ook al actief gebruik van gemaakt. Zo worden de blaadjes van de Moringa Oleifera al decennia gebruikt tegen oogziekten en ijzertekorten. Maar ook in Afrika wordt de boom al jaren gebruikt als natuurlijk geneesmiddel voor bijvoorbeeld diabetes, hypertensie en zelfs HIV. Deze genezende effecten zijn nog niet wetenschappelijk bewezen, maar we kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat dit een zeer ‘gezonde’ boom is.

Goed voor het milieu

Behalve dat de Moringa Oleifera gezond is voor lichaam en geest, voorkomt het ook nog eens ontbossing. De boom groeit namelijk het beste in een droge en zanderige omgeving. Ze groeien snel en hebben weinig nodig om op hoog tempo uit te groeien tot een volwassen boom. De weerstand van de boom is zo hoog dat hij niet gedood kan worden door droogte of een slechte bodem. Om die reden is de Moringa Oleifera een ideale boom om te planten op ontboste gebieden zoals bijvoorbeeld in Haïti. Er zijn maar weinig bomen en planten die kunnen overleven op de ontboste vlaktes, maar de Moringa Oleifera voelt zich daar helemaal thuis. De kweek van de Moringa Oleifera in deze gebieden draagt dan weer bij aan de lokale economie. Een boom die goed is voor mens en milieu dus!

Gezond slapen en opstaan

Veel theeproducenten zijn zich zeer bewust van alle goede effecten die de Moringa Oleifera thee op mensen heeft. De blaadjes van de Moringa Oleifera worden dan ook onder andere gebruikt in bijvoorbeeld een detox thee, een lekker slapen thee (een thee die een goede nachtrust bevorderd) en nog meer super gezonde thee varianten. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar ‘even iets anders’, ga dan voor twee vliegen in één klap; een lekkere én gezonde thee. Baat het niet dan schaadt het niet toch?

Wist je dat:
Moringa Oleifera is ook in poedervorm als supplement verkrijgbaar!

Meer thee en gezonds

Waarom wel letten op wat je eet, maar niet wat je drinkt?
Veilig, kokend water uit de kraan

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *