Wat is het beste vegan eiwitpoeder van 2024?

Beste vegan eiwitpoeder

In de afgelopen jaren is het voordeel van eiwitpoeder duidelijk geworden. Met het juiste eiwitpoeder kun je bijvoorbeeld afvallen en/of sneller spieren opbouwen. Hecht je echter veel waarde aan duurzaamheid? Dan kies je idealiter voor vegan eiwitpoeder. Bij Debeterewereld.nl is het team gek op vegan eiwitpoeder en wordt het dagelijks gebruikt. Mede daardoor zijn wij in staat geweest om de beste vegan eiwitpoeder van 2024 aan te wijzen. Onze bevindingen vind je in dit artikel, inclusief een paar handige tips van onze redactieleden.

Top 5 beste vegan eiwitpoeders 2024:


1. Modifast Protein Shape Milkshake Vanille

De Modifast Protein Shape Milkshake Vanille is de beste vegan eiwitpoeder van 2024. Dit eiwitpoeder is 100% vegan, is in 4 smaken te verkrijgen en bevat slechts 94 kcal per portie. Het is hierdoor met name voor tijdens het afvallen een welkom hulpmiddel. Dit eiwitpoeder wordt bijzonder goed beoordeeld door huidige gebruikers én is dus ontzettend duurzaam te noemen. Met alle dank aan de natuurlijke ingrediënten en het feit dat het aantal koolhydraten zo laag mogelijk gehouden is. Dit beste vegan eiwitpoeder van 2024 is in principe elke dag te gebruiken en ook nog op elk moment van de dag.


2. Alpha Foods Vegan Proteine poeder

Wil je graag lekker vegan eiwitpoeder gebruiken? Dan raden wij je graag de Alpha Foods Vegan Proteine poeder aan. Dit eiwitpoeder wordt in maar liefst 15 smaken aangeboden, waaronder verschillende unieke smaken. Wat te denken van de heerlijke en unieke pindakaassmaak? Voor alle smaken heeft het merk uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige en natuurlijke ingrediënten. Dit eiwitpoeder is hierdoor 100% gezond, brengt een verzadigd gevoel met zich mee en is op elk moment van de dag te gebruiken. Dit vegan proteïne poeder kun je als maaltijd gebruiken, maar kun je ook als ontbijt shake nuttigen. Naar welke smaak gaat jouw voorkeur uit? Dit proteïne poeder wordt in ieder geval in een bus van 600 gram geleverd. Dit is goed voor ongeveer 40 shakes!


3. Orangefit Proteine Poeder Vegan

Het Orangefit Proteine Poeder Vegan behoort tot één van de beste vegan eiwitpoeders, aldus ons testpanel. Dit eiwitpoeder wordt in heerlijke smaken aangeboden, waaronder deze verfrissende mangosmaak. Ongeacht voor welke smaak je kiest, kies je voor eiwitpoeder dat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Deze natuurlijke ingrediënten dragen bij aan het verzadigde gevoel, bevatten weinig koolhydraten en zijn hierdoor ideaal voor een pre workout. Dit vegan eiwitpoeder wordt geleverd in een zak van 750 gram, waardoor je langere tijd met deze zak vooruit kunt. Lekker, duurzaam en uitermate goed voor je gezondheid!


4. Innerme Protein Mix Vanille

De Innerme Protein Mix Vanille is het ideale vegan eiwitpoeder voor mensen die zo healthy mogelijk willen leven. Dit eiwitpoeder is 100% biologisch en 100% vegan. Bovendien is dit eiwitpoeder van een heerlijke vanillesmaak voorzien. Dit maakt het des te makkelijker om elke dag deze vegan eiwitpoeder te nuttigen. Daarvoor heb je ook nog meerdere mogelijkheden, aangezien je dit poeder op meerdere manieren in een maaltijd of shake kunt verwerken. Het poeder krijg je in een zak van 480 gram geleverd, is 100% duurzaam en wordt bijzonder goed beoordeeld door huidige gebruikers.


5. Ekopura Natural Vegan Protein Vanille

De Ekopura Natural Vegan Protein Vanille verdient ook een plekje in deze top 5. Dit vegan eiwitpoeder is heerlijk van smaak, bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is duurzaam geproduceerd. Met name op dat laatste gebied weet dit vegan eiwitpoeder zich te onderscheiden ten opzichte van veel andere varianten. Dit eiwitpoeder kun je ook nog in 3 smaken bestellen: vanille, chocolade en bosvruchten. Bij elke smaak is het op en top genieten, mede doordat dit vegan eiwitpoeder je snel een verzadigd gevoel geeft. Ideaal dus voor mensen die gezonder willen leven danwel af willen vallen.


Wat is vegan eiwitpoeder precies?

Eiwitpoeder is speciaal soort poeder met een hoge concentratie aan eiwitten. Deze eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder gaat eten. Met het juiste eiwitpoeder ben je dus in staat om (meer) af te vallen. Maar, daarvoor moet je wel voor het juiste soort eiwitpoeder kiezen. Met het oog op het milieu is de keuze voor vegan eiwitpoeder de juiste keuze.

Vegan eiwitpoeder bestaat uit verschillende plantaardige eiwitbronnen. Deze bronnen zorgen gezamenlijk voor een volledig aminozurenprofiel, een verzadigd gevoel en de gewenste mogelijkheid om af te vallen. Kies je voor het beste vegan eiwitpoeder? Dan kies je in veel gevallen ook nog voor lekker proteïne poeder. De meeste van bovenstaande soorten eiwitpoeders worden namelijk in meerdere smaken aangeboden. Aan jou de taak om de lekkerste smaak voor jezelf uit te kiezen!

Wat zijn de voordelen van vegan eiwitpoeder?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij groot fan van vegan eiwitpoeder. Dit heeft voornamelijk met de volgende pluspunten te maken:

  • Allergievriendelijk. Een belangrijk voordeel van vegan eiwitpoeder is dat dit poeder voor iedereen geschikt is. Het poeder is namelijk vrij van gluten en zuivel. Aangezien juist veel mensen hier allergisch voor zijn, biedt vegan eiwitpoeder ook voor mensen met een allergie uitkomst.
  • Dieren milieuvriendelijk. Het belangrijkste voordeel van vegan eiwitpoeder vinden wij het milieuvriendelijke aspect. Omdat alle bestanddelen van planten afkomstig zijn, heeft het poeder een lagere ecologische voetafdruk. Ook is vegan eiwitpoeder 100% diervriendelijk.
  • Mogelijk om af te vallen. Met het beste vegan eiwitpoeder is de kans op afvallen groot. Het eiwitpoeder bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten. Je hebt hierdoor een verzadigd gevoel, minder trek en je krijgt minder koolhydraten binnen. Deze combinatie zorgt er wellicht voor dat je spoedig op je streefgewicht uitkomt.
  • Rijk aan voedingsstoffen. De betere soorten vegan eiwitpoeder zijn rijk aan voedingsstoffen. Het gaat hierbij onder meer om vezels, vitamines en mineralen. Doordat het poeder rijk aan voedingsstoffen is, kun je het als een soort van maaltijdvervanger zien. Toch is het belangrijk om vegan eiwitpoeder altijd als aanvulling op je normale voedingspatroon te zien.
  • Makkelijk verteerbaar. Een ander groot pluspunt van vegan eiwitpoeder is het feit dat je lichaam dit makkelijk verteert. De meeste mensen ervaren dat plantaardige eiwitten makkelijk te verteren zijn, waardoor je hier ook nog spijsverteringsproblemen mee kunt verhelpen.

Een ander voordeel vinden wij de diversiteit in het huidige aanbod. Kijk daarvoor maar eens naar bovenstaande soorten vegan eiwitpoeder. Elke variant is op zijn eigen manier uniek én wordt ook nog in meerdere smaken aangeboden.

Beste vegan eiwitpoeder

Hoe vind je het beste vegan eiwitpoeder?

Wil je graag zo duurzaam en gezond mogelijk leven? Heb je ook nog de wens om af te vallen? Of wil je gewoonweg zo dier- en milieuvriendelijk leven? Dan heb je het beste vegan eiwitpoeder absoluut nodig. Daarvoor raadt ons testpanel dus de 5 bovenstaande soorten vegan eiwitpoeder aan.

Maar, wat is dan voor jou hét beste vegan eiwitpoeder? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Samenstelling

Allereerst moet je even goed naar de samenstelling van het vegan eiwitpoeder kijken. Dit eiwitpoeder bestaat hoe dan ook uit plantaardige ingrediënten, maar daar bestaan wel grote verschillen in.

Je zou daarom ook even goed naar je dieetvoorkeuren moeten kijken. Bij Bol zijn bijvoorbeeld de volgende voorkeuren als filter te selecteren: lactosevrij, vegetarisch en glutenvrij. Stem dergelijke voorkeuren goed op het door jou gewenste gebruik af.

Doel

Ten tweede moet je even over het doel nadenken. Wat is nou voor jou dé reden dat je vegan eiwitpoeder wilt gebruiken. Wil je dit gebruiken om sneller je spieren te laten herstellen, om meer energie te verkrijgen of om af te vallen? Een andere optie is om sneller je spieren te laten groeien. Uiteraard komt het hierbij niet alleen op het vegan eiwitpoeder aan. Je kunt dit hoogstens als een aanvulling op je eetpatroon en sportschema zien.

Smaak

Ten derde heb je uiteraard met de smaak van het vegan eiwitpoeder te maken. Wij hebben opgemerkt dat eigenlijk alle varianten sowieso in de vanille smaak aangeboden worden. Dit is met afstand de populairste smaak.

Maar, de meeste van bovenstaande proteïne poeders kun je in meerdere smaken bestellen. In sommige gevallen gaat het om gangbare smaken (bosvruchten), terwijl het in andere gevallen om meer uniekere smaken gaat (pindakaas). Aan jou de taak om de gewenste smaak voor jezelf uit te kiezen.

Inhoud

Ten vierde moet je goed naar de inhoud van de zak of pot te kijken. Deze inhoud gaat namelijk hand in hand met het aantal shakes dat je kunt maken. De meeste merken geven in de productomschrijving aan hoeveel shakes je precies kunt maken.

Goed om te weten: lang niet alle verpakkingen van vegan eiwitpoeders zijn even milieuvriendelijk. Dit is dus ook nog een belangrijk aandachtspunt als je zo duurzaam mogelijk wilt leven.

Wanneer gebruiken

Ten vijfde moet je goed naar het moment van gebruiken kijken. Sommige vegan eiwitpoeders dienen als vervanging van een maaltijd, terwijl je andere eiwitpoeders voor of na het sporten het beste kunt gebruiken. Dit is ook weer iets dat je goed op je wensen af moet stemmen.

Merk & kwaliteit

Ten zesde is ons advies om kritisch naar het merk te kijken. Idealiter moet het vegan eiwitpoeder van een A-merk zijn met een bewezen reputatie. Is dat het geval? Dan hoef je je over zowel de duurzaamheid als kwaliteit geen zorgen te maken.

Kies je voor één bovenstaande soorten vegan eiwitpoeders? Dan maak je sowieso de juiste keuze met het oog op de kwaliteit en duurzaamheid.

Prijs

Wij raden je tot slot aan om te investeren in het beste vegan eiwitpoeder. Daar hebben jij, je gezondheid en onze aardbol uiteindelijk het meeste profijt van. Overigens raden wij je ook aan om niet specifiek naar de aanschafprijs te kijken. In plaats daarvan moet je naar de prijs per shake kijken. Dat biedt het juiste handvat om een juiste vergelijking tussen meerdere soorten vegan eiwitpoeders te maken.

Veelgestelde vragen over vegan eiwitpoeder

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van vegan eiwitpoeder in je dieet?

Vegan eiwitpoeder biedt diverse voordelen, zoals het bevorderen van spierherstel en -groei na een training. Het is meestal lichter verteerbaar dan dierlijke eiwitten, waardoor je minder last hebt van spijsverteringsproblemen. Bovendien helpt het bij het vervullen van je dagelijkse eiwitbehoefte, vooral als je een plantaardig dieet volgt. Vegan eiwitpoeders zijn vaak hypoallergeen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met lactose-intolerantie of allergieën voor zuivelproducten.

Welke plantaardige bronnen worden het meest gebruikt in vegan eiwitpoeders en waarom?

De meest gebruikte plantaardige bronnen in vegan eiwitpoeders zijn erwten, rijst, hennep, en soja. Erwteneiwit is populair vanwege zijn hoge eiwitgehalte en goede aminozuurprofiel. Rijstproteïne is licht verteerbaar en hypoallergeen. Hennep eiwitpoeder bevat omega-3 en omega-6 vetzuren, wat bijdraagt aan een gezond dieet. Soja-eiwit is compleet en bevat alle essentiële aminozuren, wat het een uitstekende keuze maakt voor spieropbouw en herstel.

Hoe kies je de beste vegan eiwitpoeder voor jouw behoeften?

Bij het kiezen van de beste vegan eiwitpoeder moet je letten op het eiwitgehalte per portie en het aminozuurprofiel. Kies een eiwitpoeder dat minimaal 15-20 gram eiwit per portie levert en een volledig aminozuurprofiel heeft. Let ook op toevoegingen zoals suikers, kunstmatige zoetstoffen en conserveermiddelen. Probeer verschillende merken en smaken om te zien welke je het lekkerst vindt en het beste verdraagt. Als je specifieke dieetbehoeften hebt, zoals glutenvrij of soja-vrij, zorg dan dat het eiwitpoeder daaraan voldoet.

Wat zijn enkele creatieve manieren om vegan eiwitpoeder in je dagelijkse voeding op te nemen?

Je kunt vegan eiwitpoeder op veel creatieve manieren in je voeding opnemen. Voeg het toe aan smoothies voor een eiwitrijke start van de dag. Meng het door havermout of yoghurt voor een voedzaam ontbijt of snack. Gebruik het in bakrecepten, zoals eiwitrijke pannenkoeken, muffins of energierepen. Je kunt het ook door je koffie of thee roeren voor een eiwitboost. Experimenteer met verschillende recepten en combinaties om te ontdekken wat het beste bij je past.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *