VoedselDank: jouw tientje aan oogst voor de voedselbank

'Boerenfluitjes' slaat brug tussen consument, voedselbank en teler

Stichting Boerenfluitjes start actie om voedselbanken te voorzien van groente en fruit wat voor Rusland was bestemd. Met de tientjes die binnenkomen van consumenten, vullen we een vrachtwagen met groente. Deze wagen rijdt naar het distributiecentrum van de voedselbank. Zo is er geen voedselverspilling en een eerlijke kostprijs voor de teler.

Ester Broug van Boerenfluitjes heeft een groot netwerk van mensen met waardering voor voedsel en het platteland. Ester: “ik zet mijn netwerk in om met respect met eten om te gaan. Iedereen kan meedoen.”

Wil je meer doen naast een extra komkommer of tomaat eten?
Bedenk dan een actie om geld in te zamelen. Hang bijvoorbeeld onze poster boven een spaarpot in de kantine, klaslokaal of sportschool. Maak het geld over op NL88RABO0356662330 t.a.v. Stichting Boerenfluitjes o.v.v. VoedselDank.

De komkommers kopen we rechtstreeks in bij een gedupeerde teler. Hij heeft iedere dag een verse vracht komkommers over. Voor een vrachtwagen vol is ongeveer 6300 euro nodig. Ons eerste doel is de vrachtwagen vol te krijgen. Het streven is om er een volhoudbaar initiatief van te maken. Daarvoor hebben we grote partijen nodig.

Nederlanders reageren enthousiast en gul via www.boerenfluitjes.nl en de sociale media. Dinsdagavond staat de teller voor de voedselbank op 1900 euro. Van Tol Retail zet een vrachtwagen gratis in. Michael van den Hurk (commercieel directeur): “Zo’n vrachtwagen zet ik graag in. Kost geld, maar geeft ook een goed gevoel”.

PrintGroeiend aantal klanten voedselbanken
Dit jaar doen 35.000 huishoudens wekelijks een beroep op een voedselpakket. Met deze actie helpen we de voedselbanken om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien.

Dit project is te volgen via sociale media (#voedseldank) en boerenfluitjes.nl

Lees ook:
>  Pluk zelf biologische appels

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *