Wat zijn Yomio en Acidophilus van Zuiver Zuivel?

Wat zijn dit voor producten?

In de biologische speciaalzaak zijn Yomio en Acidophilus een bekend begrip. Al jarenlang worden deze biodynamische zuivelproducten door Zuiver Zuivel geproduceerd. Maar regelmatig wordt door nieuwe klanten in de biospeciaalzaak de vraag gesteld: wat zijn dit voor producten? De Betere Wereld vroeg het aan Edwin Crombags, werkzaam bij het zuivelbedrijf.

Zuiver Zuivel Yomio is een product dat bereid is als yoghurt. Naast yoghurtcultuur worden speciale Yomio cultures toegevoegd die het product een milde smaak en een lekker dikke structuur geven. Deze cultures produceren overwegend rechtsdraaiend melkzuur, wat ook van nature in je lichaam aanwezig is. Maar bovenal, dit product is waarschijnlijk wel de allerlekkerste yoghurt die verkrijgbaar is! Yomio is verkrijgbaar in twee varianten, gemaakt van volle melk en sinds enige tijd ook van magere melk.

Lees ook: Demeter biologische zuivel.

Drinkyoghurt
Zuiver Zuivel Acidophilus is nog het best te vergelijken met een drinkyoghurt naturel. Het is een product dat bereid wordt met biodynamische melk. Het wordt aangezuurd met speciale cultures die het product lekker lobbig en mildzuur maken. Heerlijk als vervanger voor melk, karnemelk of andere drinkyoghurt.

Echte Demeter-kwaliteit
Beide producten zijn van Demeter-kwaliteit. Bij zuivel van Demeter mogen de koeien hun horens behouden, en het uitgangspunt is een gesloten kringloop in de regio. Zuiver Zuivel Demeter gaat dus een h’eerlijke stap verder dan biologisch!

Kijk voor meer informatie op www.zuiverzuivel.nl.

 

zuiver-zuivel1

Meer lezen?

Barstensvol Leven, een inspiratiejaar over voeding
Mail & Win: stadstuinpakket met Demeter-zaden en -groenten

Niets missen van De Betere Wereld?

Volg ons ook op Facebook en blijf zo optimaal op de hoogte van onze geweldige, wekelijkse Mail & Win-acties! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *