Aantrekhulp voor kousen

De extra-murale thuiszorg is een heet hangijzer in onze gezondheidszorg. In de media zien we hierover meestal de beelden van een zorgverlener die een client helpt de steunkousen aan te trekken. Dit is niet zomaar als symbool gekozen.

Aantrekken van de kousen

Het aantrekken van een steunkous is een vervelende aangelegenheid voor vooral de client. Het is voor de gebruiker een signaal dat hij/zij hulp nodig heeft bij een dagelijks terugkerend ritueel. De kous is erg strak en de voeten komen verder buiten bereik naarmate de leeftijd vordert. Krachten nemen af en de huid wordt kwetsbaarder. De afhankelijkheid van hulp is misschien nog wel het meest vervelend, want de client kan zelf niet meer bepalen hoelaat die kous aan gaat en hoe laat weer uit.

Voor de zorgverlener is het ook niet het lichtste werkje om kousen aan een gevoelig been te trekken en dit levert dan ook veel blessures op aan vingers, polsen, ellebogen en schouders. Daardoor wordt  het organiseren van passende zorg moeilijk, want er zijn meerdere adressen met kousen aantrekken op de route en uitval door blessures is aan de orde van de dag. Zo kan de thuiszorg natuurlijk niet garanderen dat iedereen op de route om 8 uur de kousen aan heeft..

Hulpmiddelenkousen

Gelukkig zijn er aantrekhulpmiddelen op de markt die de trekweerstand enorm reduceren. Het hoogste doel is daarbij dat de client het helemaal zelf kan en de thuiszorg niet meer voor slechts dit klusje langs hoeft te komen. Iedereen blij.

Als dat doel niet gehaald kan worden, levert het in ieder geval een significante vermindering van inspanning, lees kans op blessures etc. op. Dit is inmiddels in ARBO-wetgeving vastgelegd en enkele thuiszorgorganisaties gaan nog iets verder om hun personeel te beschermen. De grote vraag is echter wie of de prijs van het hulpmiddel gaat betalen. Het antwoord kantelt richting de client, als die het niet meer op de verzekering kan verhalen.

BeterHulp

BeterHulp heeft zich gespecialiseerd in aantrekhulp voor kousen. Het doel is daarbij om die hulpmiddelen online zo voordelig mogelijk aan de client aan te bieden. In het assortiment zijn aantrekhulpmiddelen voor open- en gesloten teen, om de kous tot op het dijbeen te schuiven, maar ook om bijvoorbeeld de reikwijdte van de armen te verlengen voor als men niet meer bij de tenen kan. Je kunt zelfs kousen aanrollen, zodat pleisters en verbandjes keurig op de plek blijven onder de kous!

Er is helaas niet een enkel hulpmiddel dat alle problemen voor iedereen oplost. Daarom loont het de moeite om even op de website te kijken, of met Beterhulp te bellen voor advies op 033-4546723. Telefonisch bestellen kan ook en we leveren op rekening. Dit is met name handig voor zorgverleners die voor hun clienten het juiste hulpmiddel willen bestellen.

Eerst zien? Beterhulp staat van 1-4 februari op de Nationale Gezondheidsbeurs (Stand B01) en we demonstreren de producten graag!

Meer lezen?

Natuurlijke hulp bij overgangsverschijnselen
Hersengymnastiek is mentale anti-aging
>
 Verzuring van je lijf tegengaan? Dat doe je zo

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *