Creatief en duurzaam omgaan met T-shirts

In een betere wereld zou niet iedereen vaak en veel kleding kopen, om dit vervolgens na een (of zelfs geen) keer dragen weg te gooien omdat ze alweer nieuwe kleding hebben

Helaas wordt nog steeds alleen al in Nederland jaarlijks 235 miljoen kilo textiel weggegooid. Tegenwoordig maken gelukkig wel steeds meer mensen bij het kopen van kleding bewuste keuzen. Ga ik het echt wel dragen? En wat is de ecologische voetafdruk van het materiaal waar de kleding van is gemaakt?

Creatief: kleding met eigen ontwerp laten bedrukken

Kleding kopen in een winkel wordt soms toch nog gedachteloos gedaan. Maar hoe ga je dan wel over de kleding nadenken? Door deze zelf te ontwerpen! Door kleding met een eigen ontwerp te bedrukken weet je zeker dat het een item wordt dat je graag zult dragen. Bij Digitransfer kun je je creativiteit de vrije loop laten en T-shirts, polo’s of truien van een eigen bedrukking laten voorzien.

Hergebruik van oude shirts

Nu het gelukkig buiten alweer wat warmer aan worden is, is het tijd om je zomergarderobe weer eens tevoorschijn te halen. Zitten er wat T-shirts tussen die je niet meer verwacht te dragen? Je kunt natuurlijk een kledingruilbeurs organiseren of de shirts inleveren bij een inzamelingsactie. Nog leuker: creatief DIY met oude shirts! Oude shirts hergebruiken om er iets nieuws van te maken past zeker in een duurzame trend. Wat kun je er bijvoorbeeld van maken?

Meerdere shirts samenvoegen

Heb je een shirt dat net te klein of te kort is? Kijk dan eens of je dit kunt combineren met een ander oud kledingstuk, en zo een heel nieuw item kunt maken. Door verschillende stoffen, patronen en kleuren te combineren, aan de boven- of onderzijde of aan de voor- of achterkant, kun je bijvoorbeeld hele leuke jurkjes maken.

Met de schaar aan de slag

Opengewerkte T-shirts zijn weer helemaal hot. Heb je een oud T-shirt met een vlek die je er niet meer uitkrijgt? Knip dan rond de vlek een mooie vorm uit de stof, een zogenaamde ‘cut-out’. De vorm kun je natuurlijk zelf bepalen, maar erg leuk zijn strikjes, een hartje, kant of een geometrische vorm.

Do It Yourself accessoires

Iedereen weet dat de juiste accessoires een outfit altijd compleet maken. Op zoek naar iets heel specifieks zoals een riem, armband of sjaal in een bepaalde kleur of met een bepaald patroon, en kun je dit in geen enkele winkel vinden? In een handomdraai maak je van oude kleding de accessoire precies zoals je wilt.

Op zoek naar meer inspiratie om iets met oude shirts te doen? In deze stijlgids vind je nog meer DIY T-shirt ideeën!

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.