Schone Kleren Campagne lanceert kledingruilpakket

schone kleren

6 maart, Restaurant LEEN in Utrecht

Op 6 maart lanceert Schone Kleren Campagne samen met Little Green Dress een kledingruilpakket. Zo heb je in 1x alle ingrediënten om thuis een kledingruil te organiseren. 

Door het pakket hebben ‘we’ langer plezier van kleding waar arbeid(st)ers elders in de wereld zo hard aan hebben gewerkt!

Wegwerpkleding
Volgens het CBS gooien we in Nederland jaarlijks 180 miljoen kilo textiel weg, daarvan wordt 70 miljoen kilo gerecycled. Wereldwijd wordt volgens Modint zelfs 40% van de kleding ongedragen weggegooid. Enorm zonde! In plaats van kleding weg te gooien, kan iemand anders daar blij mee gemaakt worden. Met dit kledingruilpakket wordt het makkelijker dan ooit om kleding te ruilen met vriend(in)en.

schone kleren

Het ontwerp is van ZEPPA, de foto’s © Marieke van der Velden

Kledingruilpakket
Naast een mooie opbergdoos en spelregels bevat de doos achtergrondinformatie over de kledingindustrie en persoonlijke profielen van drie kledingarbeidsters. Zo’n 85% van de kledingarbeiders is vrouw. Zij worden dagelijks geconfronteerd met zware arbeidsomstandigheden zoals lange werkdagen, lage lonen en (seksuele) intimidatie. Door het pakket hebben wij langer plezier van de kleding waar kledingarbeidsters zo hard aan hebben gewerkt.

Feestelijke lancering
Op 6 maart zal het kledingruilpakket of feestelijke wijze geïntroduceerd worden, in restaurant LEEN te Utrecht. Onder het genot van een hapje en drankje ruilen vijftig vrouwen hun ongeliefde kleding en accessoires. Aan het eind van de middag krijgt elke bezoeker, naast haar kledingaanwinsten, ook een kledingruilpakket mee naar huis.

Bestel het pakket nu via www.schonekleren.nl/kledingruil

 

Meer fashion:
> Fashion Revolution Day
Slow fashion & lifestyle op Modefabriek x MINT

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *