Every week a new bag of old jeans


52 weken-project in 2013: Every week a new bag of old jeans.


Hergebruik-inspiratiebron Chatoui gaat in 2013 elke week een nieuwe tas van oude spijkerbroeken versieren, in steeds een andere stijl, onder het motto “elke week ’n nieuwe tas van oude jeans”. Chatoui staat voor hergebruik, lokale productie, creatieve inspiratie en samenwerking.

Al sinds er spijkerbroeken bestaan, worden er van de afdankertjes tassen gemaakt. Het bekendste model is uiteraard ‘de kontzak’: bovenkant van de broek knippen, dichtnaaien aan de onderzijde, hengsels van de pijpen eraan naaien, en klaar:

recycling upcycling chatoui
De klassieke kontzaktas, van een 1 slag gedraaide bovenkant

Wij hebben voor dit project onze favoriete tasmodellen van spijkerbroeken laten maken uit 175 kilo jeans (afkomstig van kringloopbedrijf Het Goed), die we allemaal een ander gezicht zullen geven. Ook uiteenlopende creatieve partners leveren een bijdrage, van stilist, haakjuf, tot architect tot journalist.

Wekelijks tonen we een van die bijzondere jeanstassen op de blog http://chatoui.nl/index.php/nieuws/cat/jeansblog/ en de Facebook-pagina, Twitter en Pinterest-board extra in de spotlights. Je kunt de tassen naast kopen in de webshop soms ook winnen, maar alle 52 voorbeelden zijn bedoeld om als idee gebruiken voor eigen recycling- en zelfmaakprojecten. Op het Pinterest-Board van Chatoui staan nog extra jeans-DIY-ideeën.

Heb je zelf ook een mooi jeanstasvoorbeeld gemaakt? Laat het ons weten, misschien plaatsen we jouw
creatie ook op deze blog!

Workshops
Ook zijn er ook workshops jeanstas haken, jeanstas maken en versieren, georganiseerd via Chatoui en creatieve partners. Hou onze ‘mediakanalen’ in de gaten voor updates.

Jeansinspiratie
Al eerder maakte Chatoui van oude spijkerbroeken nieuwe items, zoals de opberger van broekzakken,
stoere kinderkookschorten, warme ovenwanten en stevige kussenhoezen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *