Waarom jij duurzame sokken zou moeten kopen  

Van alle dingen die we bewust doen, is het kopen van sokken er nog niet altijd eentje van. En eigenlijk is dit ontzettend zonde; juist het kopen van sokken zou namelijk bewust moeten gebeuren. De juiste sokken kunnen namelijk zweetvoeten voorkomen, een comfortabel gevoel geven, infecties tegengaan en daarnaast ook het milieu nog helpen. Waarom jij duurzame sokken zou moeten kopen, vertellen we je graag.

1. Duurzame sokken zijn zacht en sterk

Hoewel je allerlei soorten aangename sokken kunt vinden, kan er niets op tegen duurzame sokken van bijvoorbeeld bamboe stof. Dit soort duurzame materialen zijn namelijk ontzettend sterk, maar voelen op hetzelfde moment zacht aan. In tegenstelling tot synthetische stoffen geven deze duurzame materialen je de hele dag een comfortabel gevoel; het is net alsof je op wolkjes loopt.

 2. Duurzame materialen ventileren beter

Duurzame materialen zoals bamboe ventileren perfect, en dat zorgt natuurlijk voor een snelle opname en afvoer van vocht. Geen zweetvoetjes in je schoenen meer, en de hele dag een lekker schoon en fris gevoel.

3. Verbeterde isolerende eigenschappen

Daarnaast hebben dit soort duurzame materiale geweldige isolerende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat ze lekker warm zijn in de winter, en wat koeler zijn in de zomer. Ook dit zorgt er natuurlijk weer voor dat je niet alleen zweetvoeten, maar ook koude voeten kunt voorkomen.

 4. Langer fris

Waar synthetische materialen het vocht van de voeten vasthouden, zorgen duurzame materialen er juist voor dat het vocht geventileerd wordt. Hierdoor blijven de duurzame sokken vaak langer fris.  

5. Hypoallergene eigenschappen

In de productie van duurzame stoffen en materialen worden geen chemische stoffen gebruikt. Ideaal voor iemand met een gevoelige huid. Duurzame stoffen zijn vaak hypoallergeen, en hierdoor geschikt voor iedere voet.

6. Beter voor het milieu

Hartstikke logisch natuurlijk, maar duurzame sokken zijn ook een stuk beter voor het milieu. Een bamboebos wordt namelijk vaak gebruikt om ontbossing tegen te gaan. Bamboe kan overal groeien en heeft vrijwel geen water nodig. Daarnaast kan bamboe ook na bekapping gewoon doorgroeien, en heb je dus een oneindigende grondstof te pakken.

 7. Geen bestrijdingsmiddelen

Bij de verbouwing van natuurlijke materialen worden geen chemische stoffen, kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor de stof zelf.  

8. Geen zweetvoeten meer

De combinatie van al deze eigenschappen en het gebrek aan het gebruik van chemische stoffen, zorgt ervoor dat je geen zweetvoeten zult hebben in duurzame sokken.

Lees ook:
Hittegolf alarm: Skalaris 100% natuurlijke zonnebrand 🌞 met 50% korting 😍

My Magic Mud: wetenschappelijk bewezen wittere tanden op een veilige en 100% natuurlijke manier!

Vitamont neemt afscheid van plastic rietjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *