Biologische wijn van Neleman wint gouden medaille

Internationale erkenning voor biowijnen pionier!

Stel je voor: je bezoekt als importeur ruim 16 jaar elk jaar de belangrijkste internationale beurs voor biologische wijnen Millésime Bio. Dan besluit je om zelf biologische wijn te gaan maken en voor het eerst als exposant je eigen wijnen te laten proeven op deze zelfde beurs. En dan geeft de jury een van je wijnen meteen een gouden medaille! Het overkomt Derrick Neleman met zijn Bobal 100%.

Liefde voor 60 jaar oude wijnstokken
“De bobal druif is lang anoniem gebleven. Een vechter, met dikke huid en lange tenen. Wij maken er een wijn van vol belofte…” aldus wijnmakers Derrick Neleman en Diego Fernández Pons. In het klimaat van het achterland van Valencia, met hete zomers en soms strenge winters, op een arme bodem, voelt deze druif zich al tientallen jaren helemaal thuis. Late rijping en late oogst (vanaf half oktober tot begin november!) maken het spannend want plotselinge hagelbuien in die tijd zijn geen uitzondering.
Neleman Bobal 100% krijgt 9 maanden houtrijping in nieuw Frans eiken vaten.

96b06d69-00b7-4baf-a824-581a8aff7bbb

 

 Challenge Millésime Bio
Voor de 10e keer vond de Challenge Millésime Bio plaats voorafgaand aan de beurs die dit jaar in Marseille wordt gehouden (30 jan – 1 feb 2017). Alle ruim  1400 wijnen, ingezonden uit 16 landen, zijn blind geproefd door een internationale jury, dit jaar onder voorzitterschap van de Nederlander Joris Snelten, CEO  van Delta Wines/Coenecoop.

 Nederlandse wijnkenners/liefhebbers over Bobal 100%
 “Lekker en bovengemiddeld. Van een eerlijke, heerlijke, smeuïge vlezigheid. Pruimen, peperigheid, zoete romigheid en gemanicuurde kruidnageltjes.” Cijfer 8+.

 

Harold Hamersma, DGH 2017
“Prachtige donkerrood-paarse kleur. De smaak is krachtig, mannelijke musk, waarna het fruit het geheel met vrouwelijke souplesse afrondt.”
Jacqueline van Liere, eigenaar/sommelier restaurant ’t Schulten Hues (1 Michelinster)
“Een verrassing, vindt iedereen die je deze wijn – etiket verborgen – voorzet. Tussen al het gemiddelde en goede rood een bijzondere uitschieter, vol en puur.”

– Online review neleman.org

 Neleman Bobal 100% 2015
Naar verwachting is Neleman Bobal 100% 2015 vanaf half februari in Nederland te verkrijgen via neleman.org, de Neleman City Winery in Zutphen en diverse  verkooppunten in NL.

 

Over Neleman
Duurzaamheid zit in de genen van ons bedrijf en is voor ons geen modetrend.
Derrick Neleman studeerde 4 jaar biologisch-dynamische landbouw, werkte op verschillende biologische bedrijven en was 15 jaar wijnimporteur van uitsluitend biowijnen. Sinds enkele jaren volgt hij zijn droom en maakt hij zelf biologische wijn met vrienden in Spanje (Valencia). Naast gecontroleerd biologisch zijn alle Neleman wijnen ook gecontroleerd veganistisch (m.u.v. Cava). Doordat de consument direct koopt bij de wijnmaker zonder tussenkomst van groothandel betaalt deze een aantrekkelijke prijs voor een eerlijk en persoonlijk product.

 

f15d85d2-3021-4188-95dc-f2d784f0c59e

 

Meer lezen over biologische wijn:

30.000 flessen van De Betere Wijn verkocht!

It’s Organic biowijn!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *