Wat is duurzame gevelreiniging?

Wanneer je gebruik wil maken van een duurzame manier van gevelreiniging spreekt het voor zich dat er altijd zal moeten worden gekeken naar de producten waar gebruik van wordt gemaakt. Het is mede omwille van deze reden dat er vaak wordt gezegd dat vooral gevelreiniging door middel van nevelstralen of stoomreiniging over een duurzaam karakter beschikken. In dit geval wordt er namelijk gewoon gebruik gemaakt van water. Ondanks het feit dat het hierbij dus gaat om een duurzame vorm van gevelreiniging moet het gezegd dat deze lang niet altijd de beste keuze vormen. Met name het stoomreinigen van de gevel is iets wat eigenlijk alleen maar kan gebeuren wanneer er slechts sprake is van een milde vervuiling aan de gevel van je woning. Ook dit is uiteraard iets om rekening mee te houden.

2.     Hoeveel bedragen de kosten voor gevelreiniging?

Het spreekt voor zich dat het bij het uitzoeken van een geschikte reinigingsmethode voor je gevel niet alleen maar belangrijk is om rekening te houden met het duurzame aspect. Het is namelijk zo dat niet zomaar elke vorm van gevelreiniging geschikt is om toe te passen op eender welke ondergrond waar een gevel over beschikt. Daarnaast is er natuurlijk ook het budget dat je beschikbaar hebt voor het laten uitvoeren van dergelijke werkzaamheden. Op vlak van kosten kan je voor gevelreiniging rekening houden met de volgende prijzen:

Soort (duurzame) gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Het zandstralen van de gevel Gemiddeld 11 euro per vierkante meter
Het vochtstralen van de gevel Gemiddeld 11 euro per vierkante meter
Het nevelstralen van de gevel Gemiddeld 14 euro per vierkante meter
Het stoomreinigen van de gevel Gemiddeld 5 euro per vierkante meter
Het chemisch reinigen van de gevel Gemiddeld 14 euro per vierkante meter

Hou er rekening mee dat bepaalde vormen van gevelreiniging die er om bekend staan zeer duurzaam te zijn, zoals bijvoorbeeld een stoomreiniging, uitsluitend geschikt zijn om toe te passen op gevels die niet zwaar zijn vervuild. Kom je er zelf niet helemaal uit welk type van gevelreiniging nu het meest geschikt is voor de gevel van jouw woning? In dat geval is het altijd een goed idee om even contact op te nemen met een expert op vlak van gevelreiniging. Het laatste wat je namelijk wil is dat je gevel zal worden beschadigd door de gevelreiniging.

3.     Duurzame gevelreiniging? Niet zonder beschermlaag!

Voor veel mensen is de keuze voor een duurzame gevelreiniging zeer belangrijk. Dit is niet in het minst het geval omdat een gevelreiniging er om bekend staat in de praktijk vaak gepaard te gaan met niet onaanzienlijke kosten. Er wordt een kostprijs per vierkante meter aangegeven die op het eerste zicht misschien niet zo duur lijkt, maar in de praktijk toch vaak aanzienlijk kan oplopen. Wil jij er daarom echt zeker van zijn dat je kan rekenen op een echt duurzame gevelreiniging? In dat geval is het steeds de moeite waard om er voor te kiezen om de gevel na afloop van de reiniging te voorzien van een beschermlaag. Deze beschermlaag is transparant waardoor ze de uitstraling van je gevel niet beïnvloedt.

Lees ook: gevelrenovatie duurzaam.

Wanneer je gevel is gereinigd is het mogelijk dat deze een stuk poreuzer is geworden. Daarnaast is het ook mogelijk dat kleine gaten die waren dichtgeslibd plots terug vocht doorlaten. Omwille van deze reden wordt het aanbrengen van een transparante beschermlaag steeds aangeraden. Er is een kleine meerprijs aan verbonden, maar je bent wel meteen verzekerd van een aantal interessante voordelen, namelijk:

  1. Vochtproblemen aan de gevel kunnen worden voorkomen;
  2. De transparante beschermlaag maakt het afstoten van vuil mogelijk;

Door er voor te kiezen om een transparante beschermlaag op je gevel aan te brengen zorg je er dus voor dat je de duurzaamheid van je gevelreiniging een extra duwtje in de rug geeft. Niet alleen worden vervelende vochtproblemen voorkomen, je zal ook veel minder snel nood hebben aan een nieuwe gevelreiniging. Het aanbrengen van een beschermlaag dient wel om de 10 jaar te gebeuren wanneer je het meest optimale effect wil kunnen blijven ervaren.

Lees meer:
Gevelreiniging tips
Spouwmuurisolatie rendement duurzaam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.