Ingrediënten:
Voor de munt-limoen-kokossalsa
1 el komijnzaad
1 tl geelwortelpoeder
5 el zonnebloemolie
2 bosjes munt, blaadjes geplukt
2 limoenen, sap en geraspte schil
2 kleine groene chilipepertjes
1 el kokosbloemsuiker
1 tl zout
40 g geraspte, gedroogde kokos
En verder
16 snackkomkommers, geschild
250 g Griekse yoghurt
½ teen knoflook
1 bakje Maza falafel
1 zak Libanees brood
1 el nigellazaadjes (of zwarte sesamzaadjes)
zonnebloemolie, om te bakken
Extra: keukenmachine of blender
Bereidingswijze:
- Verhit twee eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de komijnzaadjes met het geelwortelpoeder even aan zodat de smaken vrijkomen. Doe samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal fijn. Proef en breng evt. verder op smaak met zout.
- Plet de snackkomkommers met behulp van de vijzel in grove stukken. Rasp met een fijne rasp de knoflook boven de yoghurt, breng op smaak met een snuf zout. Meng de yoghurt door de komkommers.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes krokant. Verwarm het Libanese brood even kort in de oven (of in het broodrooster door ze dubbel te vouwen). Serveer de falafel op de komkommer, bedruip met spicy salsa over en eet met lauwwarm Libanees brood.
Variatietip:
Je kunt in plaats van de Griekse yoghurt ook de Maza Labneh gebruiken.
Lees ook:
> Duurzaam koken volgens oma’s recept
> 5 lekkere recepten met cichoreiwortelvezel!