Zeegroenten met Yakso Korma (recept)

yakso

Heb je de nieuwste editie van De Betere Wereld-krant al goed gelezen? Dan heb je op pagina 6 vast al kennis gemaakt met Yakso en Bloei en Leef.

En dan hoeven wij jou niet meer te vertellen over deze unieke combinatie. Wat wij nog niet verteld hebben is dat Bloei en Leef op bewust natuurlijke wijze inspireert en leert, zo verzorgen wij bijvoorbeeld voedingscursussen en workshops. Naast dat we de recepten ontwikkelen en schrijven voor Yakso, verzorgen wij ook de culinaire fotografie en verbouwen wij op een natuurlijke wijze geneeskrachtige kruiden, bloemen en gewassen.
Ben je geïnteresseerd naar meer? Neem een kijkje op www.bloeienleef.nl. Alles wat we maken doen en delen in beleving is lekker en gezond, een bewuste keuze, inspirerend en naast heerlijk ook leuk en makkelijk om zelf te maken! Dit noemen wij ‘Verwen je Blij!’

Zeegroenten met Yakso Korma
Mooi weer brengt jou weer meer vitaminen en mineralen van zon, zee en de buitenlucht. En dit recept brengt het op jouw bord. De hoofdrol hierin spelen de ‘Zeegroenten’ en daar kan ik je veel over vertellen. Ik zit boordevol weetjes, handvatten en tips voor je ‘Verwen je Blij!’ momenten in je keuken ten goede van jouw gezonde leefstijl. Wil je hier graag meer over weten? Het ‘Weetje Zeegroenten’, heb ik voor je op Facebook.com/Bloeienleef gezet. Dit recept nodigt je echt uit om het vooral eens zelf te maken. Dit kan ik je niet vertellen, dat wil je proeven!

Ingrediënten voor 3 personen
(Lactosevrij en 100% Glutenvrij wanneer je de rijst vervangt door bijvoorbeeld Quinoa)

–  1 pot Yakso Korma
–  Yakso Kokosolie
–  1 zak Yakso Sea Weed Chips
–  1 bakje Zeekraal
–  1 vel Nori
–  Rijst
–  3 Lente Uitjes (grof geknipt)
–  1 bakje Tauge
–  1 Romanesco
–  4 seizoenen Peper
–  1 lepel Kurkuma
–  gedroogd Zeekraal (ipv. zout)

yaksoyaksoyakso

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met flink wat draaien gedroogd Zeekraal, Peper en de Kurkuma. Rooster een Nori-vel boven je gaspit totdat het krokant is en knip het fijn tot kleine stukjes. Kook of stoom de Romanesco in ongeveer 10 minuten beetgaar (laat het niet te zacht worden en bewaar het kooknat). Wok in een klein beetje kokosolie de lente-ui snippers, taugé en zeekraal. Regelmatig omscheppen en niet te lang. (de taugé moet knapperig blijven) Voeg de Korma saus toe en laat het geheel zachtjes warm worden. Hou je van meer saus en eerder meer dan stevig? Voeg dan naar wens nog een beetje van je bewaarde kooknat toe. Schep op je bord de rijst, leg de romanesco torentjes er omheen en schenk de saus met zeekraal in het midden. Met wat snippers nori er overheen maak je het feestje op je bord natuurlijk helemaal af. Een schaaltje groente chips met zeewier erbij en ‘Verwen je Blij!’.

Extra / Tips
–  Yakso Sea Weed Chips: Zijn biologische chips gemaakt van tapiocameel en is 100% plantaardig en zonder toegevoegde aroma’s. En wist je dat tapioca een groente is? Meer hierover staat op Facebook.com/Bloeienleef. Hoe leuk is dat, om chips te eten wat eigenlijk groente is? Plus het klinkt en smaakt zelfs naar over(h)eerlijke pikante kroepoek!
–  Yakso Korma: Deze biologische saus is pittig en zacht van smaak tegelijk, glutenvrij en eenvoudig klaar te maken. Hiermee maak je jouw eigengemaakt lekkers helemaal af!
–  Zeegroenten: Eén van de vele zeegroenten die verwerkt zijn in dit recept zijn zeekraal en nori. Hiermee verrijk jij jezelf via een natuurlijke bron met mineralen, sporenelementen en eiwitten.

Enjoy & Do Good,
Maaike

 

Lees ook
>  Win een Wok-pakket van Yakso

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.