Recepten voor een gezonde BBQ

gezonde bbq

Yakso Bloei & Leef (advertorial)

Heb jij al kennis gemaakt met Yakso en Bloei en Leef? Alles wat we maken, doen en delen in beleving, is lekker en gezond, een bewuste keuze, inspirerend en naast heerlijk en leuk ook makkelijk om zelf te maken! En in combinatie met Yakso producten, maak je jouw gezonde BBQ-feestje op je bord natuurlijk helemaal af! Dit noemen wij ‘Verwen je Blij!’.

“GEZONDE BBQ”
Aantal personen: 4
Tijd: 30 min (+1 dag marineren)

Gebruik deze Yakso producten:
Seitan, Kokosolie, Sambal Oelek, Ketjap Manis, Sateh saus, Yava Chips en/ of Sea Weed Chips

Variatie-opties:
–   Ook lekker met woksaus Asian Tomato
–   Alternatief is met Tempeh blokjes of juist gecombineerd, dat is ook verrukkelijk.

gezonde bbq


“YAKSO BBQ SPIES”
Lekker weer, buitenleven en nodigt natuurlijk uit om samen buiten te eten. Daarom heeft YAKSO, ‘Bloei en Leef’ uitgenodigd hiervoor een feestelijk en zomers recept te ontwikkelen met de groentemeel chippies erbij! En met jou, willen we deze beleving delen en zijn ontzettend benieuwd hoe het je heeft gesmaakt?

Onmisbaar en onweerstaanbaar zijn deze spiesjes met seitan geworden. Super geschikt voor op de gezonde BBQ! En natuurlijk het moment om zonder schuldgevoel ondertussen lekker te snoepen van de Yakso Java of Sea Weed Chips. Hiermee verrijk jij jezelf met een natuurlijke bron van mineralen, sporenelementen en eiwitten, is glutenvrij en lekker licht verteerbaar 🙂 !

Smaakt het naar meer? Laat je het ons dan weten?
En vergeet niet om een kijkje te nemen op de websites: www.yakso.nl en www.bloeienleef.nl

 

Ingrediënten:
–   Deze Yakso producten: 1 pot Seitan, Kokosolie, 1 zak Java en/of Sea Weed Chips, Sambal Oelek, Sateh saus, Ketjap Manis
–   Paprika, Aubergine, rode Ui, Djintin, 3 tenen verse Knoflook, Extra Virgin Olijfolie, 4 seizoenen Peper, Bamboe prikkers

Bereidingswijze:
Laat de Seitan kort uitlekken in een vergiet. Hou de stukken zo grof en marineer deze in 1 eetlepel Sambal Oelek, 2 eetlepel Olijf olie, 1 eetlepel Djintin en de geperste verse knoflook. Laat dit geheel afgedekt een dag in de koelkast staan.
Was en snij de groenten in grove stukken. Wok deze kort in de Kokosolie met flink wat draaien peper. Creatief en creëer feestelijke spiesjes door om en om te variëren met een stuk gemarineerde Seitan en de kort gewokte groenten. Ongeveer 10 min Op de grillpan of voor een gezonden BBQ. Af en toe omdraaien. Een schaaltje Sateh saus en Yava Chips erbij en ‘Verwen je Blij!’.

yaksoyaksoYakso tamari

TIPS
Yakso Yava en Sea Weed Chips: zijn biologische chips gemaakt van tapiocameel. 100% plantaardig en zonder toegevoegde aroma’s. En wist je dat tapioca een groente is? Meer hierover staat op Facebook/Bloeienleef. Hoe leuk is dat om chips te eten wat eigenlijk groente is maar klinkt en smaakt naar over(h)eerlijke kroepoek?

gezonde bbq


Lees ook:

>   Gezond wokken met Yakso (Win)
>   Zeegroenten met Yakso (recept)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *