Allerhande zakjes van By Jensen

Je kent het wel. Je bent in de supermarkt en je staat bij de groente- en fruitafdeling en ziet heerlijke appels liggen. Alleen je hebt natuurlijk geen plastic zakje bij je waar je ze in kunt doen. Dus dan maar weer eentje van de rol afscheuren. Zo gebruik je tientallen plastic zakjes per jaar wat natuurlijk helemaal niet nodig is als je er gewoon eentje standaard in je tas hebt zitten. 

By Jensen heeft daar de oplossing voor. Geen plastic zakjes maar een stevige biologische food bag en all purpose bag die voor allerhanden artikelen bruikbaar zijn en keer op keer gebruikt kunnen worden. De bags zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (zwart, bruin, groen, roze en wit) en er zijn drie verschillende maten. De grote zak is 30 x 40 cm, de medium zak is 24 x 30 cm en de kleinste variant is 16 x 22 cm. De zakjes gebruik je dus om mee te nemen naar de supermarkt voor je groente en fruit maar thuis kan je ze ook gebruiken om brood, nootjes of je groente in te bewaren, want de zakjes kunnen gewoon in de koelkast liggen. Door het ademende katoen blijven je groente en fruit langer vers dan in een plastic zak. Door het handige koord aan de bovenkant sluit je de zak makkelijk af en kun je hem ook ergens aan ophangen. De zakjes zijn gemaakt van biologisch katoen dus ontzettend stevig. Het handige is dat de zakjes uitwasbaar zijn op 40 of 60 graden.

 

Er zit bij mijn dus voortaan een food bag of all purpose bag in mijn boodschappentas zodat ik die heerlijke appels makkelijk mee kan nemen zonder mij schuldig te voelen om weer een plastic zakje te gebruiken. De caissière keek wel even vreemd op de eerste keer maar maakte er een leuke opmerking over. Ook voor thuis vind ik de zakjes ontzettend handig en er gaat van alles in. En het staat nog leuk in de keuken ook al die gekleurde hangende zakjes.

Wil je ook zo’n handige en milieuvriendelijke food bag of all purpose bag of natuurlijk meerdere je shopt ze hier vanaf € 5,00.

 

Lees ook:

Een afvalvrije toekomst: Nestlé versnelt actie om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen

Natuurlijk een tas

Milieubewust eten is niet zo moeilijk

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *